13. 7. 2010

V boj za organizacijo kvalifikacijskega turnirja povabljencev za ligo prvakov spet tudi Španci

Španski klub Reale Ademar se je spet vključil v boj za organizacijo kvalifikacijskega turnirja povabljencev ("wild card") za ligo prvakov. Poleg njega sta kandidaturo že prej uradno napovedala Gorenje (Slovenija) in Bjerringbro-Silkeborg (Danska).

Ademar je kvalifikacijski turnir povabljencev gostil že v minuli sezoni, pred domačimi gledalci pa je v konkurenci s Celjem Pivovarno Laško (Slovenija), Kadettnom (Švica) in Lemgom (Nemčija) osvojil prvo mesto in napredoval med evropsko elito. Za letošnji turnir, ki bo od 3. do 5. septembra, sta svojo kandidaturo že pred časom napovedala slovenski in danski klub. Zdaj se je spet pojavil tudi španski klub, ki je na sedež EHF na Dunaju poslal uradno ponudbo. V njej je zagotovil plačilo vseh stroškov organizacije (okoli 40.000 evrov) in brezplačni televizijski signal za vseh šest tekem. Zanimivo je, da se je Ademar sprva odrekel kandidaturi za gostiteljstvo (posebnega razloga za to ni navdel), zdaj pa si je nepričakovano premislil. Še vedno pa ni jasno, ali bo kandidiral tudi nemški klub Rhein Neckar Löwen, saj ima v terminu kvalifikacijskega turnirja zasedeno dvorano v Mannheimu.

Zmagovalec kvalifikacijskega turnirja bo v ligi prvakov v sezoni 2010/11 igral v skupini A skupaj s Kielom, Barcelono, Celjem Pivovarno Laško, Chamberyjem in Kielcami.

Razpored tekem turnirja povabljencev:

Petek, 3. septembra:

Reale Ademar - Bjerringbro-Silkeborg