6. 8. 2010

Kvalifikacijski turnirji za ligo prvakinj bodo na Danskem, v Grčiji, Makedoniji in na Poljskem

Evropska zveza je sporočila imena gostiteljev letošnjih štirih kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v ligo prvakinj. Štiri turnirje za štiri prosta mesta med evropsko elito bodo od 17. do 19. septembra gostili Danska, Grčija, Makedonija in Poljska.

 

Na kvalifikacijskih turnirjih drugega kroga bo sodelovalo 16 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. V ligo prvakinj se bodo uvrstili samo zmagovalci skupin, ostali pa bodo evropsko sezono nadaljevali v tretjem krogu pokala EHF.

 

 

Kvalifikacijski turnir 2 – skupina 1: gostitelj bo danski klub Randers. Poleg Randersa bodo igrali še Bayer Leverkusen (Nemčija), Smart (Ukrajina) in Milli Piyango (Turčija). Zmagovalec skupine bo v ligi prvakinj igral v skupini C, v kateri so že Oltchim Valcea (Romunija), Larvik (Norveška) in Toulon (Francija).

 

Kvalifikacijski turnir 2 – skupina 2: gostitelj bo grški klub Patras. Poleg Patrasa bodo igrali še Zvezda Zvenigorod (Rusija), Elda Prestigio (Španija) in drugouvrščena ekipa s kvalifikacijskega turnirja 1 (Gil Eanos Lagos/Portugalska, Amsterdam/Nizozemska, Zug/Švica in Sävehof/Švedska). Zmagovalec skupine bo v ligi prvakinj igral v skupini D, v kateri so že Györi (Madžarska), Krim Mercator (Slovenija) in Podravka Vegeta (Hrvaška).

 

Kvalifikacijski turnir 2 – skupina 3: gostitelj bo makedonski klub Metalurg. Poleg Metalurga bodo igrali še Jolidon Cluj (Romunija), Byasen (Norveška) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 1 (Gil Eanos Lagos/Portugalska, Amsterdam/Nizozemska, Zug/Švica in Sävehof/Švedska). Zmagovalec skupine bo v ligi prvakinj igral v skupini A, v kateri so že Viborg (Danska), Dinamo Volgograd (Rusija) in Budućnost (Črna gora).

 

Kvalifikacijski turnir 2 – skupina 4: gostitelj bo poljski klub Lublin. Poleg Lublina bodo igrali še Korvex (Madžarska), KIF Vejen (Danska) in Zaječar (Srbija). Zmagovalec skupine bo v ligi prvakinj igral v skupini B, v kateri so že Hypo (Avstrija), Leipzig (Nemčija) in Itxako (Španija).

 

 

D. K.

Žrebanje skupin lige prvakinj - sezona 2010/11