14. 8. 2010

Petar Metličić: Za vse je kriv Dušebajev

Ugibanj o tem, ali bo Petar Metličić okrepil Celje Pivovarno Laško, je konec. 33-letni Hrvat ni več igralec španskega Ciudada Reala in čeprav pogodbe s Celjani še ni podpisal, je potrdil, da je s pivovarji vse dogovorjeno.

 

"Pero je namesto igranja s Tončijem Valčićem in Ivanom Balićem izbral prijateljsko različico s Pajovičem in Zormanom. Za kakšen drugačen komentar ni potrebno izgubljati besed," je v članku za Sportske novosti cinično izjavil Zoran Gobac, alfa in omega hrvaškega rokometa ter podpredsednik Zagreba. Splitčan bo tako očitno ostal edini hrvaški reprezentant, ki ni nikoli zaigral za Zagreb, o čemer Petar Metličić v nadaljevanju članka pravi: "Tako se je pač zgodilo. Slovenci so bili hitrejši, saj so se prej vključili v konkretne pogovore. Tudi Zagreb je bil zelo korekten, toda že prej sem obljubil Celjanom, da bom – če bom zapustil Španijo - sprejel njihovo dveletno pogodbo. No, Zagreb je velik klub in tudi brez mene bo eno najboljših moštev na svetu."

 

Čeprav je imel v četrtek pripravljene torbe za odhod v Sierro Nevado, kamor je Ciudad Real odšel na priprave, je Metličić ostal v mestu in urejal prestop. "Nisem želel več čakati, kajti Španci so delali za mojim hrbtom. Trener Dušebajev je v sredo zvečer potrdil, da grem na priprave, nato pa mi je sporočil, da je bolje, da ostanem, dokler se ne rešijo zadeve v zvezi z mojo pogodbo," je za Sportske novosti pojasnil nekdanji hrvaški reprezentant in dodal: "V pogovorih s Ciudadom Realom me je motila precejšnja skrivnostnost in licemerje s strani kluba. Vem, koliko me je klubski predsednik cenil, zdaj pa me nima moči niti pogledati v oči. Za vse je kriv Dušebajev: meni je govoril eno, z menedžerji pa se je dogovarjal druge stvari."

 

Metličić priznava, da je bila ponudba Celja Pivovarne Laško boljša od Zagrebove: "Poleg tega nisem želel biti kakšna drobtinica ali predmet igralskih zamenjav med klubi." S tem je Metličić seveda mislil na menjavo, v kateri bi on odšel v Zagreb, iz hrvaške prestolnice v Ciudad Real pa makedonski reprezentant Kiro Lazarov. Slednji naj bi po zadnjih neuradnih informacijah (zadevo mora potrditi še predsednik Ciudada Reala) vendarle okrepil španski klub, s prvotnih 200.000 evrov, ki jih je zahteval Zagreb, pa je Ciudad Real uspel odškodnino zanj zmanjšati na 125.000 evrov (plačljivo v dveh obrokih – eden takoj, drugi 30. junija naslednje leto).

 

Najodmevnejša okrepitev Celja Pivovarne Laško (medtem so se slovenski prvaki sporazumno razšli z Mihom Gorenškom) zaenkrat še ni podpisala dveletne pogodbe z novimi delodajalci, kajti Metličić trenutno v Ciudadu Realu ureja dolgove, ki jih ima španski klub do njega. Splitčan priznava, da se je s Celjani že vse dogovoril (manjka le še njegov avtogram na dveletno pogodbo), v mestu ob Savinji pa ga pričakujejo konec naslednjega tedna.

 

 

Dejan Kresnik

Pivovarji v pričakovanju MetličićaCeljani predstavili igralski kader in cilje za sezono 2010/11