16. 8. 2010

Danke na prvi tekmi za trening proti Sloveniji zmagale s sedmimi zadetki razlike

Ženska članska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo od dveh tekem za trening proti izbrani vrsti Danske. V Farumu so bile uspešnejše Skandinavke, ki so zmagale s 35:28 (16:13).

 

 

Danska – Slovenija 35:28 (16:13)

 

Danska: S. Mette, M. Mette 2, Kviesgaard 4, Thorsgaard, Okkels 4, Dalby 1, Mortensen, Moller 1 Aaen 8, Kr. Kristensen 2, Jorgensen 6, Kam. Kristiansen 2, Troelsen, Norgaard 1, B. Kristenen 1, Bille 3.

 

Slovenija: Zec, Argenti 2, Zrnec 1, Gros 5, Šon 8, Puš 1, Jeriček 2, Ferfolja, Stefanišin, Ahlin 3, Mavsar 2, Varlec 2, Šoberl, Gojkovič, Oven, Irman 2.

 

Sedemmetrovke: Danska 4 (3), Slovenija 3 (3).

 

Izključitve: Danska 6 minut, Slovenija 6 minut.

 

 

Slovenske rokometašice so proti sogostiteljicam letošnjega evropskega prvenstva odigrale prvo tekmo za trening, ki spada v okvir priprav za decembrsko tekmovanje najboljših šestnajstih reprezentanc v Evropi. Slovenke so dvoboj odlično začele, saj so povedle s 3:0 in 4:2. Toda nato je sledila izključitev, med katero so gostiteljice ob navdušenju več kot 1500 gledalcev prevzele pobudo. Kljub temu si sprva niso uspele priigrati več kot dveh zadetkov prednosti, ob koncu prvega polčasa pa je njihov naskok znašal tri gole (16:13).

V drugem polčasu so Skandinavke nadaljevale s hitro in učinkovito igro, tako da so imele sredi tega dela igre že devet zadetkov prednosti (27:19), deset minut pred koncem pa kar deset (31:21). V zadnjem delu so slovenske rokometašice uspele zaostanek znižati na sedem zadetkov, kljub dokaj visokemu porazu pa so pokazale precej všečno igro.

 

V ekipi selektorja Ivice Rimanića sta strelsko izstopali Maja Šon (8 zadetkov) in Ana Gros (5), medtem ko so vratarke skupaj zbrale zgolj šest obramb. Med pozitivnimi presenečenji velja omeniti Nives Ahlin na desnem krilu, ki je prvič nastopila v članski reprezentanci in brez zgrešenega strela dosegla tri zadetke.

 

Danske in slovenske rokometašice se bodo še enkrat pomerile v torek, 17. avgusta.

 

 

D. K.

Selektor Rimanić izbral 16 igralk za DanskoŽenska reprezentanca: testiranje in priprave v Ljubljani