17. 8. 2010

Slovenska ženska članska reprezentanca tudi na drugi tekmi visoko izgubila proti Danski

Po ponedeljkovem porazu (28:35) je ženska članska reprezentanca Slovenije izgubila tudi drugo prijateljsko tekmo na gostovanju na Danskem. Gostiteljice so bile tokrat v Roskildu uspešnejše s 34:24 (20:13).

 

 

Danska - Slovenija 34:24 (20:13)

 

Danska: Kviesgaard 7, Dalby 5, Nørgaard 5, Melgaard 4, Thorsgaard 3, Aaen 3, Jørgensen 2, Kr. Kristiansen 1, Troelsen 1, Møller 1, Kam. Kristensen 1, Krogshede 1.

 

Slovenija: Zec, Stefanišin, Argenti 2, Zrnec 1, Gros 2, Šon 9, Puš, Jeriček 2, Ferfolja, Ahlin 1, Mavsar 2, Varlec 2, Šoberl, Gojkovič, Oven 2, Irman 1.

 

Sedemmetrovke: Danska 4 (2), Slovenija 6 (6).

 

Izključitve: Danska 8 minut, Slovenija 8 minut.

 

Rdeči karton: Irman (Slovenija, 3 x 2 minuti).

 

 

V primerjavi s prvo prijateljsko tekmo, ki je bila v Farumu in na kateri so slovenske rokometašice odlično začele ter ob polčasu zaostajale samo za tri zadetke (13:16), je bilo v Roskildu povsem drugače. Uvodne minute so sicer minile v enakovredni igri (do izida 3:3), nato pa so si domače igralke s hitro in učinkovito igro priigrale prvo občutnejšo razliko (10:5). Zaradi tega je bil selektor slovenske izbrane vrste Ivica Rimanić že v 14. minuti prisiljen vzeti minuto odmora, ki pa njegovi ekipi ni pretirano pomagala.

 

Danke, ki so sogostiteljice letošnjega evropskega prvenstva za ženske (na tekmovanju bo nastopila tudi Slovenija), so namreč že do konca prvega polčasa prednost povečale na sedem zadetkov (20:13). Tudi v drugem delu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Skandinavke pa so ves čas imele visoko prednost. Že na začetku tega dela igre je danska reprezentanca svoj naskok prvič povečala na "plus osem" (21:13) in zlahka držala precejšnjo razliko.

 

Pri slovenskih rokometašicah, ki so zaradi treh izključitev in posledičnega rdečega kartona ostale brez Neli Irman, je bila znova strelsko razpoložena Maja Šon. Potem ko je na ponedeljkovi tekmi dosegla osem zadetkov, je tokrat kar devetkrat zadela v polno, na žalost pa ni imela prave strelske pomoči svojih soigralk. Gostiteljice so v drugih tridesetih minutah prednost samo še povečevale in tekmo v Roskildu dobile kar z desetimi zadetki razlike (34:24).

 

 

D. K.

 

 

Foto: AP

Na prvi tekmi Danska visoko premagala SlovenijoSelektor Rimanić izbral 16 igralk za DanskoŽenska reprezentanca: testiranje in priprave v Ljubljani