18. 8. 2010

Boris Denič ni več trener Slovana, igralci so končno le začeli s pripravami na novo sezono

Rokometni klub Slovan je ostal brez glavnega trenerja Borisa Deniča. Vodstvo kluba in dosedanji trener Denič sta se sporazumno razšla, trenersko vlogo pa je začasno prevzel dosedanji pomočnik Aleš Repina.

 

Igralci ljubljanskega kluba so končno le začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono 2010/11. Na začetku tedna (v ponedeljek in torek) so se rokometaši kluba s Kodeljevega sestali z upravo, ki jim je predstavila način reševanja denarnih težav, v katerih se nahaja Slovan. Ta naj bi igralcem dolgoval približno pet mesečnih plač (pogoj igralcev, da začnejo s pripravami, je bil, da dobijo vsaj eno zaostalo plačo), na sestankih pa sta se obe strani dogovorili o nadaljnjih korakih.

 

"Kar se tiče Deničevega odhoda, mi je seveda zelo žal, da je do tega prišlo. Poudariti moram, da smo se razšli sporazumno in na prijateljski način. Vsi v klubu smo Deniču hvaležni za delo, ki ga je opravil v teh letih skupnega sodelovanja. Bilo je vrhunsko in profesionalno, pod njegovim vodstvom pa je Slovan naredil velik skok na vseh področjih," je dejal Slovanov klubski predsednik Tomaž Peternelj. Trenersko funkcijo je začasno prevzel Aleš Repina, dosedanji Deničev pomočnik in vodja mladinskega pogona, ki bo do nadaljnjega vodil treninge in priprave na novo sezono. Peternelj napoveduje, da bo klubska uprava že v naslednjih dneh našla trajnejšo trenersko rešitev za vodenje članskega moštva Slovana.

Predsednik Peternelj priznava, da so denarne težave v klubu s Kodeljevega zelo velike, toda po drugi strani je prepričan, da jih bo uprava rešila. "Storili bomo vse, kar je v naši moči, da v najkrajšem možnem času poplačamo dolgove in zagotovimo sredstva za nadaljnje nemoteno delo. Klub bo izpolnil vse svoje obveznosti, na prvem mestu pa je seveda to, da zagotovimo obstoj in normalno delovanje Slovana," pravi Peternelj, ki je prav tako prepričan, da ljubljanski klub ne bo šel po stopinjah Velike Nedelje, Nove Gorice, Gold Cluba iz Hrpelj in Rudarja iz Trbovelj, ki so v zadnjih štirih letih izstopili (že pred začetkom sezone ali kasneje med njo) iz tekmovanja v prvi slovenski rokometni ligi.

 

Glede kadra za prihajajočo sezono velja omeniti, da so vrste Slovana (klubski proračun za sezono 2010/11 naj bi znašal okoli 500.000 evrov, vendar še zdaleč ni pokrit) že pred časom zapustili štirje igralci: David Kovač, Rok Teržan, Marko Ristić in Uroš Bundalo. Obstaja pa možnost, da bo Kodeljevo - če seveda ne bo dosegel sporazuma s klubsko upravo - morebiti zapustil še kakšen rokometaš. Na današnjem prvem treningu v okviru priprav na novo sezono sta bila tudi oba nova tujca, srbski igralec Ilija Abutović in mladi angleški reprezentant Chris McDermott. Kljub temu, da je ljubljanski klub priprave začel kar s tritedensko zamudo, je predsednik Peternelj prepričan, da je zaostanek mogoče nadoknaditi.

 

 

Dejan Kresnik