20. 8. 2010

Celjani so nastop na mednarodnem turnirju v Franciji začeli z visoko zmago proti Dunkerqu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z zmago začeli nastop na močnem mednarodnem turnirju EuroTurnoi v Strasbourgu. V prvem krogu so Celjani premagali francoski klub Dunkerque z 41:33 (18:16).

 

 

Dunkerque – Celje Pivovarna Laško 33:41 (16:18)

 

Strasbourg – Športna dvorana, gledalcev: 2.000.

 

Dunkerque: Gerard (10 obramb), Siffert (3 obrambe),  Afgour 1, Lamon 2, Touati 9, Bosquet 5, Darsoulant 2, Oskarsson 2, Gheysen, Darras, Grocaut 1, Nillson 4, Mathjis , Orange 2, Mokrani, Butto 5; trener: Yerime Sylla.

 

Celje Pivovarna Laško: Alilović (10 obramb, 2 x 7 m), Lesjak (4 obrambe), Prieto 3, Mlakar, Marguč, Vugrinec 2, Pajovič 2, Razgor 1, Toskić 6, Poklar 2, Kozlina, Rnić 4, Kokšarov 1, Gajič 9, Žvižej 7; trener: Zvonimir Serdarušić.

 

 

Na uvodni preizkušnji na mednarodnem turnirju v Strasbourgu v Franciji so igralci Celja Pivovarne Laško visoko premagali francoski prvoligaški klub Dunkreque. Celjani so dobro začeli tekmo in si že v prvih dveh minutah priigrali prednost 3:1. Toda Francozi so se nato predvsem z izredno hitro igro v napadu dobro upirali pivovarjem večji del prvega polčasa, tako da so si Celjani šele v zadnjih trenutkih prvega polčasa priigrali dva zadetka prednosti, s katerima so tudi odšli na odmor.

 

Trener Zvonimir Serdarušić je očitno v slačilnici dobro motiviral fante, saj so v drugem polčasu njegovi varovanci prikazali povsem drugačen obraz. Predvsem po zaslugi hitrih protinapadov krilnih igralcev Dragana Gajiča (9 zadetkov) in Luke Žvižeja (7) že do 44. minute priigrali kar osem zadetkov prednosti in odločili zmagovalca.

 

Pivovarji danes (petek) ne igrajo, kajti na sporedu sta samo tekmi Logrones (Španija) – Čehovski medvedi (Rusija), zato bodo opravili le trening. Konec tedna jih čakata še dve tekmi: v soboto ob 20. uri se bodo pomerili s francoskim Montpellierjem, v nedeljo pa jih čaka še dvoboj za razvrstitev.

Pivovarji potrdili podpis pogodbe z MetličićemMetličić: Za vse je kriv DušebajevCeljani predstavili igralski kader in cilje za sezono 2010/11