7. 11. 2010

Rokometašice Krima Mercatorja po fantastičnem prvem polčasu v gosteh premagale Zvezdo

V četrtem krogu v evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja na gostovanju v Rusiji premagale Zvezdo iz Zvenigoroda. Po prvem polčasu so imele kar dvanajst zadetkov prednosti (19:7), na koncu pa so slavile s štirimi (32:28).

 

 

Zvezda Zvenigorod - Krim Mercator 28:32 (7:19)

 

Čehov - Olimpijski dvorec športov, gledalcev: 600, sodnika: Pandžić in Mosorinski (oba Srbija).

 

Zvezda Zvenigorod: Skladičkova (15 obramb), Trusova, Sašurkova 1, Karpenko 2, Postnova 5, Dmitrijeva 1, Kuznjecova 9, Voluhina, Gruzdeva 5, Koroljeva 2, Sen, Vetkova 2 (1), Černova, Vinogradova 1.

 

Krim Mercator: Grubišić (21 obramb), Stefanišin (1 obramba), Vergeljuk 1, Mavsar 3, Bodnjeva 3, Varlec 7, Koren 1, Janković, Gregorc, Penezić 6 (1) Čečkova 1, Zrnec 2, Lekić 8.

 

Sedemmetrovke: Zvezda Zvenigorod 3 (1), Krim Mercator 2 (1).

 

Izključitve: Zvezda Zvenigorod 10 minut, Krim Mercator 4 minute.

 

Rdeči karton: Sen (Zvezda Zvenigorod, 45. minuta).

 

 

Že uvodni del tekme v Čehovu je pripadel slovenskim prvakinjam (2:0, 3:1), ki so po delnem izidu 3:0 že v deveti minuti vodile s 6:2. Dekleta za Galjevice so blestela tako v obrambi kot v napadu, medtem ko so bile Rusinje povsem izgubljene. Ko je morala nato na klop za kaznovane igralke Ana Sen, so to krimovke izkoristile z zadetkoma Ljudmile Bodnjeve in Marine Vergeljuk, ob enakem razmerju moči na igrišču pa je v polno zadela še Andrea Penezić in ekipa trenerke Marte Bon je v 14. minuti vodila že s sedmimi zadetki prednosti (10:3). Krimova igra iz rokometnih učbenikov se je kljub visoki razliki še nadaljevala, blestela pa je hrvaška reprezentantka Jelena Grubišić, ki je "zaklenila" svoja vrata in že v prvem polčasu zbrala kar 14 obramb.

 

V napadu je bila učinkovita Barbara Varlec (šest zadetkov v prvih tridesetih minutah), Krimovo igro pa je odlično vodila Andrea Lekić. Posledice so bile seveda vidne tudi na rezultatu - štiri minute pred odhodom na odmor je Krim Mercator vodil že z neverjetnimi desetimi zadetki razlike (16:6). Tik pred koncem prvega polčasa si je drugo izključitev prislužila Ana Sen, gostujoči zunanji dvojec Andrea Penezić in Barbara Varlec pa je z dvema zadetkoma poskrbel za rekordno prednost v tem delu igre – kar "plus dvanajst" (19:7).

Za razliko od uvodnih minut prvega polčasa se je drugi začel s premočjo Zvezde, ki je v slabih štirih minutah naredila delni izid 4:0 in zaostanek zmanjšala na osem (11:19). Trenerka Marta Bon je takoj ukrepala z minuto odmora, kljub temu pa je bil padec v Krimovi igri več kot očiten. Hitri Zvezdini krilni igralki Polina Kuznecova (v drugem polčasu je dosegla kar osem zadetkov) in Darja Gruzdeva (pet) sta pridno polnili mrežo nasprotnic iz Slovenije, med izključitvijo Andree Lekić pa so se Rusinje približale na šest zadetkov zaostanka (15:21).

 

V 45. minuti je morala zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona z igrišča Ana Sen (na prvi tekmi v Stožicah je dosegla kar osem zadetkov, v Čehovu pa niti enega), štirje zaporedni Krimovi zadetki pa so v naslednji minuti znova prinesli deset zadetkov naskoka (26:16). Pri vodstvu gostujoče ekipe s 27:17 so izbranke domačega trenerja Jevgenija Trefilova trikrat zapored zadele v polno (20:27), nato so po zadetku Andree Lekić še enkrat poskrbele za delni izid 3:0 in osem minut pred koncem je prednost slovenskih prvakinj znašala samo še pet golov (23:28).

 

Za nekoliko mirnejše minute sta z zadetkoma poskrbeli strelsko zelo razpoloženi Andrea Penezić in Andrea Lekić (30:23), kljub zgrešeni sedemmetrovki Ekaterine Vetkove pa so si njene soigralke znova priigrale delni izid 3:0 in prednost Krima Mercatorja je v 57. minuti splahnela na štiri (30:26). V svojem naletu so Rusinje minuto in pol pred koncem zmanjšale samo na 28:31, poleg tega pa so zapravile še dva napada za dodatno zmanjšanje zaostanka. Zadnji žebelj v Zvezdino krsto je v zadnji minuti tekme prispevala Andrea Lekić (za končnih 32:28), ki je bila z osmimi goli tudi prva strelka Krima Mercatorja.

 

V petem krogu se bodo igralke Krima Mercatorja v soboto, 13. novembra 2010, v dvorani v Stožicah pomerile s Podravko Vegeto iz Koprivnice.

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Zelo smo zadovoljni s tekmo in končnim izidom, predvsem pa s tem, kako smo začele tekmo. V prvem polčasu smo igrale odlično obrambo. Vem, da smo z obrambno različico precej presenetile napad Zvezde, ki je pričakovala agresivno 5-1. Morda je bilo to ključno. Igrale smo zares povezano, kombinatorno, hitro. V drugem polčasu smo malo padle, kar je posledica drugačne igre Zvezde in tudi tega, da se to pogosto zgodi ob tako visokem vodstvu. Ampak na koncu smo seveda zelo zadovoljni z zmago."

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari, izidi in lestvice)V Rusiji v lovu za tretjo zmago v ligi prvakinjKrimovke doživele prvi poraz v ligi prvakinj proti GyörijuMarta Bon: Naša igra ni bila pravaNa derbi v Stožice prihajajo MadžarkeCvijićeva zaradi poškodbe odsotna pol letaKrim Mercator proti Zvezdi uspešen na premieri v StožicahSlovenske prvakinje računajo na zmago proti RusinjamDekleta z Galjevice začela ligo prvakinj z uspehom proti PodravkiLiga prvakinj: Krim Mercator najprej na Hrvaškem