9. 11. 2010

Serdarušić odstopil kot trener Celja Pivovarne Laško, v začasnih vlogah Wirth in Ocvirk, Turnšek in Pungartnik presenečena

Zvonimir Serdarušić ni več trener rokometašev Celja Pivovarne Laško. Potem ko je nedavno odstopil s položaja selektorja moške reprezentance Slovenije, je zdaj podal še nepreklicno odstopno izjavo kot glavni trener v celjskem klubu.

 

"Serdarušić je danes podal nepreklicno odstopno izjavo z mesta trenerja RK Celje Pivovarna Laško. Svojo odločitev je že pojasnil tako igralcem kot vodstvu celjskega kluba, slednji pa je odstop sprejel," je v izjavi za javnost med drugim zapisal rokometni klub Celje Pivovarna Laško. Zvonimir Serdarušić je odstopno izjavo sicer podal že po sobotnem porazu v Škofji Loki (27:30), potem ko so pivovarji proti rokometašem Loke izgubili pomembni točki v boju za naslov državnega prvaka.

 

"V zadnjem času sem z igralci opravil številne razgovore z namenom, da našo igro dvignemo na višjo raven. Prav nobeden od teh očitno ni zalegel in vse skupaj je odšlo predaleč. Zato je edina rešitev moj odstop, da se nekaj spremeni," je ob odstopni izjavi pojasnil zdaj že nekdanji trener celjskega kluba Zvonimir Serdarušić. Vodstvo kluba je sprejelo njegov odstop in bo v najkrajšem možnem času sprejelo rešitve za naprej.

 

Po dopoldanskem treningu se je Serdarušić poslovil, večernega pa je že vodil Herman Wirth, ki je skupaj s Tomažem Ocvirkom začasna rešitev na celjski klopi. Klubsko vodstvo se je danes zvečer sestalo na izrednem sestanku, toda po zagotovilih naj ime novega trenerja naj še ne bi bilo znano. Predsednik RK Celje Tone Turnšek je priznal, da ga je Serdarušićev odstop presenetil, enako pa velja tudi za direktorja Romana Pungartnika: "Imeli smo dolgoročne cilje, čeprav si seveda nismo delali utvar, da bi se lahko evropskemu vrhu znova približali kar čez noč. Po odlični predstavi proti Kielcam na Poljskem v prvem krogu evropske lige prvakov so šle stvari samo še navzdol. Zadeve smo skušali reševati s številnimi pogovori v trikotniku igralci - trener - klubsko vodstvo, vendar to očitno ni zaleglo in pripomoglo k temu, da bi igralci dali od sebe vse, česar so sposobni. Kot posledica tega dejstva je Serdarušić ponudil svoj odstop, ki ga je klubsko vodstvo tudi sprejelo." 

 

60-letni Serdarušić je v Sloveniji najprej prevzel vodenje moške članske reprezentance in z njo nastopil na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji, pred nedavnim začetkom kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 pa nepričakovano odstopil. Po koncu Eura 2010 je prevzel vodenje Celja Pivovarne Laško, toda letošnja sezona (kljub nekaterim zvenečim igralskim okrepitvam in zelo visokim ciljem) se za aktualne državne prvake ni dobro začela. V evropski ligi prvakov so po zmagi na prvi tekmi proti Kielcam na Poljskem doživeli tri zaporedne poraze, od katerih sta bila boleča - zaradi popolne nemoči - predvsem tista proti Barceloni v gosteh in Kielu v domačem Zlatorogu. V slovenski ligi so Celjani na sedmih tekmah doživeli že dva poraza: najprej so izgubili derbi proti Cimosu v Kopru, v soboto pa so klonili še v Škofji Loki. Trenutno pivovarji v domačem prvenstvu za vodilnim Gorenjem zaostajajo že za štiri točke, njun zaostali medsebojni dvoboj pa bo v sredo, 17. novembra, v Rdeči dvorani v Velenju.

V Zlatorogu evropski prvak Kiel zlahka opravil s CeljaniAlem Toskić: Končni rezultat pove vseSerdarušić o razlogih za odstop s selektorskega položajaPredsednik Bobinac obžaluje odstope, v začasnih vlogah Denič in KalinOdstopili Serdarušić, Pungartnik in JeršičBarcelona do vrha napolnila mrežo CeljanovSerdarušić: Slaba obramba in preveč naivna igra