10. 11. 2010

Krilni igralec Luka Žvižej bo v petek operiran, celjski klub brez njega dva do tri mesece

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so doživeli še eno neprijetno presenečenje. Zaradi poškodbe tetive na desni nogi bo Luka Žvižej v petek operiran, z igrišč pa bo odsoten od dva do tri mesece.

 

Slovenski reprezentant Luka Žvižej, ki je pred letošnjo sezono vrnil v matični klub (prej je nosil dres madžarskega Picka Szegeda), se je poškodal na sobotni prvenstveni tekmi v Škofji Loki, ki so jo aktualni državni prvaki izgubili s 27.30. Krilni igralec si je proti Loki poškodoval tetivo na desni nogi, zdravniški pregled pa je potrdil prvotne domneve, da bo potrebna operacija. V petek jo bo izvedel celjski zdravnik in specialist ortopedije prim. Vilibald Vengust. Predvidena rehabilitacija po takšni operaciji je dva do tri mesece.

 

Luka Žvižej, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Zelo težko mi je, ker bom toliko časa odsoten z igrišča in ne bom mogel pomagati soigralcem. Toda operativni poseg je edina zanesljiva metoda, da se poškodba ne ponovi. Možna bi bila namreč tudi le sanacija poškodbe, ki pa bi se ob vsakem večjem naporu lahko znova ponovila, tako da bi bilo tveganje preveliko. Po pogovoru z zdravniki in vodstvom kluba smo prišli do zaključka, da je najboljša rešitev takojšnja operacija, po kateri upam na najhitrejši možen povratek na igrišče."

 

 

Foto: Slavko Kolar