12. 11. 2010

Krimovke ostale tudi brez Ljudmile Bodnjeve, v soboto v Stožice prihaja hrvaška Podravka

V petem krogu evropske lige prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 13. novembra 2010, ob 18.15 v Stožicah gostile Podravko Vegeto. Pred tekmo s hrvaškim klubom so zaradi poškodbe ostale še brez krožne napadalke Ljudmile Bodnjeve.

 

Z nedeljsko zmago proti Zvezdi iz Zvenigoroda v Rusiji so se dekleta z Galjevice zelo močno približala napredovanju med osem najboljših klubov v Evropi. A zadovoljstvo ob tem dosežku je delno skazila poškodba krožne napadalke Ljudmile Bodnjeve, ki ima velike težave s hrbtenico (križ). V sredo je spet imela hude bolečine, ki so se naslednji dan samo še stopnjevale. Ker 32-letna Bodnjeva skorajda ni mogla hoditi, so jo odpeljali na podrobnejši pregled, poleg tega pa ji je klubski zdravnik celo določil ostanek v bolnišnici.

 

Tako je Krim Mercator v kratkem času ostal še brez druge krožne napadalke, kajti pred časom si je mlada Srbkinja Dragana Cvijić poškodovala kolenske križne vezi in je bila potrebna operacija, po kateri je ne bo na igrišču približno šest mesecev. Zaradi tega bo breme "pivotke" znova padlo na izkušeno Ukrajinko Marino Vergeljuk, priložnost za igro pa bo verjetno dobila tudi mlada Sanja Gregorc. "Če bom dobila priložnost za igro, jo bom seveda skušala izkoristiti v največji možni meri. V vsakem primeru pa gremo proti Podravki na zmago. Če bomo ponovile takšno igro, kot smo jo pokazale v prvem polčasu tekme proti Zvezdi, sem prepričana, da bo zmaga ostala doma. Seveda je jasno, da bo ključ do uspeha naša igra v obrambi," napoveduje Krimova igralka Sanja Gregorc.

 

Kljub odsotnosti poškodovanih Ljudmile Bodnjeve, Dragane Cvijić in Szandre Zacsik ostaja Krimova trenerka Marta Bon optimistka pred nedeljskim obračunom s Hrvaticami, čeprav vseeno opozarja na previdnost. "Po prihodu iz Rusije smo zaradi naporne tekme in potovanja najprej nekaj časa posvetili regeneraciji, nato pa smo se začeli pripravljati na Podravko. Ponovili smo njihovo kombinatoriko v igri, hkrati pa v naši igri iščemo nadomestne rešitve za odsotnost glavnih krožnih napadalk. Vedno obstaja v športu nevarnost, da te nasprotnik tako stisne taktično, psihološko in strelsko, kot smo mi v prvem polčasu Zvezdo, čeprav ne bi želela, da bi se to tudi nam kdaj zgodilo. A tega ni mogoče nikoli izključiti," se zaveda Marta Bon.

Na uvodni preizkušnji v letošnji evropski sezoni je Krim Mercator gostoval v Koprivnici in se domov vrnil s pomembnima točkama (zmaga s 35:30). Tudi to je eden izmed razlogov (poleg občutno kakovostnejšega igralskega kadra), da slovenskim prvakinjam v Stožicah pripada vloga favorita. O tem trenerka Bonova meni: "Podravka prihaja v Ljubljano popolnoma sproščena in neobremenjena, saj je že zapravila vse možnosti za eno izmed prvih dveh mest v skupini. Moja naloga pa je, da svojim igralkam preprečim, da bi podcenjevale gostje, čeprav potencialna možnost za podcenjevanje vedno obstaja. Toda delujemo in razmišljamo v smeri, da bomo uspešnejši – tako v obrambi kot v napadu. Podravkino kombinatorno igro zelo dobro poznamo, manjka pa ji prava strelka z razdalje, kakršne imamo mi.“

 

Pomemben adut v Krimovi igri (predvsem v obrambi) je mlada Alja Janković. "Vse igralke smo pomembne, tako v obrambi kot v napadu. Vse, ki bomo stopile na igrišče, bomo morale pokazati dobro igro, če želimo premagati gostje s Hrvaške. Čeprav smo si že krepko odprle vrata v nadaljnje tekmovanje v evropski ligi prvakinj, nas proti Podravki Vegeti čaka še ena pomembna in težka preizkušnja. V poštev pa ne pride nič drugega kakor naša zmaga v Stožicah," odkrito napoveduje Alja Janković. Kljub temu velja omeniti, da bi si Krim Mercator ne glede na morebiten poraz proti Hrvaticam dokončno zagotovil napredovanje med elitno osmerico v Evropi tudi že v primeru, če bi na drugi tekmi v skupini D Györi – Zvezda Zvenigorod (v soboto ob 17.30) zmaga ostala na Madžarskem.

 

V skupini D je Podravka Vegeta edina, ki na dosedanjih štirih tekmah ni osvojila niti točke. Najprej je pred domačimi gledalci izgubila proti Krimu Mercatorju (30:35), nato tesno izgubila na gostovanjih pri Györiju (25:27) in Zvezdi Zvenigorod (26:29), v četrtem krogu pa je v nedeljo doma klonila proti Madžarkam kar z enajstimi zadetki razlike (24:35). Glede na trenutni vrstni red v skupini D (Györi in Krim Mercator po 6 točk, Zvezda Zvenigorod 4, Podravka Vegeta 0) imajo Hrvatice le še minimalne možnosti za osvojitev vsaj tretjega mesta, ki bi jim zagotovil napredovanje evropske sezone v drugem pokalu.

 

Tekma Krim Mercator – Podravka Vegeta bo v soboto, 13. novembra 20101, ob 18.15 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Švicarja David Wyss in Kevin Zowa, delegat pa bo Srb Božidar Djurković.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Fantastičen prvi polčas dovolj za zmago v RusijiV Rusiji v lovu za tretjo zmago v ligi prvakinjBarbara Varlec bo igrala za SrbijoKrimovke doživele prvi poraz v ligi prvakinj proti GyörijuMarta Bon: Naša igra ni bila pravaNa derbi v Stožice prihajajo MadžarkeCvijićeva zaradi poškodbe odsotna pol letaKrim Mercator proti Zvezdi uspešen na premieri v StožicahSlovenske prvakinje računajo na zmago proti RusinjamDekleta z Galjevice začela ligo prvakinj z uspehom proti Podravki