12. 11. 2010

Pokal EHF: Olimpija bo na prvi tekmi tretjega kroga gostovala pri Sparti v Ukrajini

Rokometašice Olimpije bodo v tretjem krogu evropskega pokala EHF igrale z ukrajinsko Sparto. Prva tekma bo v soboto, 13. novembra, ob 16. uri (po slovenskem času) v Užgorodu v Ukrajini.

 

V drugem krogu pokalnega tekmovanja je ekipa trenerja Roberta Beguša poskrbela za veliko senzacijo. Potem ko so Ljubljančanke prvo tekmo proti Bekescsabi na Madžarskem izgubile kar z devetimi zadetki razlike (23:32), so na povratni v Tivoliju nadoknadile zaostanek, prav tako slavile z devetimi goli prednosti (31:22), vendar so se uvrstile v naslednji krog zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh.

 

Zdaj čaka slovenske podprvakinje obračun s Sparto iz Ukrajine, igralke in strokovno vodstvo ljubljanskega kluba pa so proti Užgorodu odpotovale z avtobusom. Kljub temu ima Olimpija srečo, da dvorana Sparte v Krivoj Rogu, ki je od slovenske prestolnice oddaljen nekaj manj kot dva tisoč kilometrov, ne izpolnjuje osnovnih standardov Evropske rokometne zveze, tako da bo tekma v veliko bližjem Užgorodu.

 

"O ukrajinski ekipi imamo nekaj informacij in posnetek njihove igre. Njena kakovost je na ravni Bekescsabe, v soboto pa si nikakor ne smemo privoščiti spodrsljaja z letošnje prve mednarodne tekme na Madžarskem. Na povratni tekmi smo resda nadoknadili zaostanek devetih golov, a to se zgodi le enkrat na dvajset let,"  pred uvodno preizkušnjo tretjega kroga evropskega pokala EHF opozarja Olimpijin trener Robert Beguš.

 

V ljubljanski ekipi je zdravstveno stanje (izjema je seveda le Maja Šon, ki je izgubljena do sredine sezone) zadovoljivo. Lažje so poškodovane Vesna Puš, Neli Irman in Anja Argenti, vendar vse tri bodo stisnile zobe in nastopile na sobotni tekmi.

 

Ukrajinska zasedba se je letos potegovala za nastop v evropski ligi prvakinj. V kvalifikacijski skupini je izgubila z danskim Randersom z 19:32 in nemškim Bayerjem iz Leverkusna z 20:21, turški Milli Piyango pa je ugnala s 30:25. V drugem krogu pokala EHF je bila Sparta prosta.

 

Tekma Sparta - Olimpija bo v soboto, 13. novembra, ob 16. uri (povratna naslednjo soboto ob 19. uri v Ljubljani) v Užgorodu. Sodila jo bosta Litvanca Laurynas Mykolaitis in Gytis Sniurevicius, delegat pa bo Rus Valerij Hudoerko.

Kroglice so Olimpiji namenile ukrajinsko SpartoSenzacija v Tivoliju - Ljubljančanke izločile BekescsaboOlimpija visoko izgubila na Madžarskem