1. 12. 2010

Težave Slovenk med potovanjem v Črno goro, gostiteljice visoko zmagale na prvi tekmi

Ženski reprezentanci Črne gore in Slovenije sta odigrali prvo od dveh pripravljalnih tekem pred bližnjim EP v Skandinaviji. Uspešnejše so bile gostiteljice Črnogorke, ki so v Tivtu zmagale z desetimi zadetki razlike - 35:25 (20:11).

 

Pred ponedeljkovim odhodom na evropsko prvenstvo, ki ga bosta od 7. do 19. decembra gostili Danska in Norveška, je slovenska izbrana vrsta odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem s Črno goro (druga bo v četrtek, 2. decembra 2010, ob 18. uri v Podgorici).

 

Po prihodu z mednarodnega turnirja v Španiji, na katerem so Slovenke na tekmi za končno peto mesto premagale B-selekcijo Črne gore, so odpotovale na pripravljalni tekmi z najboljšo reprezentanco te države. Toda torkovo potovanje se je precej zapletlo, kajti zaradi goste megle na dubrovniškem letališču Ćilipi je moralo letalo pristati v Splitu. Tako so igralke in člani strokovnega vodstva v Tivat prispeli šele na dan tekme (danes okoli 5.30 zjutraj), zato so bile slovenske reprezentantke seveda precej utrujene.

 

Na prvem medsebojnem dvoboju v dvorani Župa v Tivtu pred okoli 300 gledalci so bile uspešnejše gostiteljice Črnogorke, ki so zmagale kar z desetimi zadetki razlike (35:25). Domača reprezentanca si je že v prvih tridesetih minutah priigrala kar devet zadetkov prednosti (20:11), v nadaljevanju pa je bilo razmerje moči na igrišču precej bolj enakovredno. Ekipa selektorja Ivice Rimanića je sedemetrovke izvajala polovično uspešno (2-1, Črna gora 5-3), na kazenski klopi pa je preživela štiri minute (gostiteljice osem). Za zmagovalke sta največ zadetkov dosegli Maja Savić (7) in Bojana Popović (6).

 

Slovenija je proti Črni gori nastopila v naslednji zasedbi: Branka Zec (12 obramb), Sergeja Stefanišin (3 obrambe), Tamara Mavsar 4, Ana Gros 9, Neli Irman 4, Nives Ahlin, Maja Zrnec, Nina Jeriček 1, Urša Oven 1, Teja Djurovič, Sanja Gregorc, Vesna Puš 1, Teja Ferfolja 2, Neža Mitruševska 3, Špela Okleščen.

Pred odhodom na EP še dvakrat s Črno goro v gostehSlovenske rokometašice pete na turnirju v ŠpanijiČrnogorke bodo nasprotnice na tekmi za končno peto mestoVisok poraz proti svetovnim prvakinjam RusinjamOslabljena ženska reprezentanca Slovenije na turnirju v Španiji