5. 3. 2011

Celjani izgubili proti Barceloni in ostali brez uvrstitve v osmino finala evropske lige prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v desetem krogu lige prvakov v domačem Zlatorogu izgubili proti Barceloni s 27:30. Celjani so ostali brez napredovanja v osmino finala, kajti Chambery je bil doma uspešnejši od Rheina Neckarja.

 

 

Celje Pivovarna Laško – Barcelona 27:30 (15:16)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 4500, sodnika: Pedersen in Mortensen (oba Danska).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović (11 obramb), Potočnik, Prieto, Poteko, Mlakar 2, Marguč 10 (3), Razgor 4 (1), Toskić 3, Ranevski, Poklar 1, Metličić 7, Rnić, Kokšarov, Savič.

 

Barcelona: Sjöstrand, Šarić (13 obramb), Nöddesbo 5, Garcia 5, Tomas 1, Entrerrios 2, Sorhaindo 2, Sarmiento 2, Ugalde 3, Nagy 3, Rutenka 6 (1), Rocas 1, Oneto, Ruiz, Igropulo, Saubich.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Barcelona 4 (2).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Barcelona 4 minute.

 

 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem krogu rednega dela evropske lige prvakov gostili Barcelono in izgubili s 27:30 (15:16). Ker je Chambery na domačem igrišču premagal Rhein Neckar Löwen z 32:27 (17:16), so Celjani ostali brez napredovanje v osmino finala, v katero so se kot četrti klub v skupini A uvrstili Francozi.

 

V primerjavi s prvo tekmo v dvorani Blaugrana, ki so jo oktobra  lani Celjani izgubili s 33:44, trener Miro Požun v Zlatorogu ni mogel računati na šest igralcev. Poleg zdaj že nekdanjih članov slovenskih prvakov Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Renata Vugrinca, Dragana Gajiča in Miladina Kozline ni bilo poškodovanega Luka Žvižeja, na nasprotni strani pa v moštvu trenerja Xavija Pascuala ni bilo španskega reprezentanta Ikerja Romera in Šveda Magnusa Jernemyrja.

 

Po dveh začetnih izenačenjih si je Barcelona v četrti minuti prvič priigrala dva zadetka prednosti (4:2), toda že v osmi so gostitelji vzpostavili rezultatsko ravnotežje (4:4). Med izključitvijo Carlosa Prieta so Katalonci dvakrat zadeli v polno za vodstvo s 7:5 (ob tem je Sergej Rutenka zapravil še sedemmetrovko), toda sredi prvega polčasa so Celjani znova izenačili (8:8). Nato je sledilo črno obdobje v igri slovenskih prvakov, ki kar osem minut niso našli poti do mreže nasprotnikovega vratarja Danijela Sarića. V tem času so Katalonci dosegli štiri zadetke zapored in v 21. minuti prvič povedli s štirimi goli naskoka (12:8).

Trener Miro Požun je ukrepal z minuto odmora, po kateri so njegovi varovanci spet zaigrali kot prerojeni. Odlični in učinkoviti Gašper Marguč je štirikrat zapored premagal Danijela Šarića (skupaj je v prvem polčasu dosegel kar sedem zadetkov) in šest minut pred odhodom na odmor so pivovarji izenačili (12:12). V 27. minuti je svoj prvi zadetek na tekmi dosegel Nejc Poklar, ki je Celju Pivovarni Laško priigral premierno vodstvo v Zlatorogu (14:13). Toda Barcelona je zelo hitro odgovorila z delnim izidom 3:0, do konca prvega polčasa pa so gostitelji zaostanek zmanjšali samo na ena (15:16).

 

Pred začetkom drugega polčasa je bilo jasno, da je Chambery na domačem igrišču premagal Rhein Neckar Löwen in da Celjani za napredovanje v osmino finala evropske lige prvakov potrebujejo obe točki proti Barceloni. Že v drugi minuti nadaljevanja je strelsko razpoloženi Petar Metličić poskrbel za drugo vodstvo Celjanov (17:16), vendar so Katalonci nato poskrbeli za niz treh zadetkov in tehtnico spet nagnili na svojo stran.

 

A ne za dolgo, kajti Požunova četa jih je z osmim zadetkom Gašperja Marguča ujela (20:20), nato pa sta sledili še dve izenačenji. Čeprav so pivovarji v 45. minuti imeli igralca manj (drugič zapored je bil izključen Vid Poteko), je Alem Toskić zadel za novo vodstvo s 23:22, a na žalost se je nato razigral krilni igralec Juan Garcia. V štirih minutah je hitri Garcia dosegel kar štiri zadetke in na semaforju je bilo 26:23 za Barcelono. Kljub temu, da so gostje nato še dvakrat vodili s tremi zadetki (27:24 in 28:25), se borbeni Celjani niso predali.

 

Zadnji žarek upanja je posijal v 58. minuti, ko je Gašper Marguč (to je bil njegov deseti zadetek) razliko zmanjšala le na gol – bilo je 27:28. Toda na nasprotni strani je svoje strelske sposobnosti potrdil tudi Sergej Rutenka, nekdanji član celjskega kluba, ki je z dvema zaporednima zadetkoma odločil zmagovalca slovensko-španskega dvoboja. Kljub porazu in neuvrstitvi v osmino finala so gledalci z dolgim in močnim aplavzom nagradili Celjane po zadnjem znaku sirene.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Trener Miro Požun: Zmaga Barcelone je zaslužena, saj je v tem trenutku kakovostnejšaCeljani v boju za četrto mesto in osmino finala lige prvakov gostijo slovito BarcelonoSlovenski prvaki po pričakovanju izgubili v Kielu, zdaj prihaja v Zlatorog še BarcelonaPivovarje čaka zahtevno gostovanje pri aktualnem evropskem prvaku KieluAleš Pajovič v drugi avstrijski ligiMiro Požun: Vsi so pričakovali poraz; Bogdan Wenta: Igrali smo drugače, kot je bil dogovorSenzacija v Zlatorogu: Celjani v ligi prvakov doma premagali poljski klub Kielce