10. 3. 2011

Na tekmo na Poljsko potuje 17 igralcev, doma ostajajo Marguč, Cehte, Dolenec in Bezjak

Slovenska moška reprezentanca potuje na povratno tekmo na Poljsko s 17 igralci. Na osnovi odločitve selektorja Borisa Deniča doma ostajajo Gašper Marguč, Klemen Cehte, Jure Dolenec in Marko Bezjak.

 

Igralci so danes v športni dvorani vojašnice Franc Rozman Stane v Ljubljani opravili lažji (regeneracijski trening), v petek (11. marec 2011) zjutraj pa odpotujejo proti Poljski. Najprej jih čaka avtobusni prevoz do Celovca, nato pa bodo z letalom poleteli proti Berlinu.

 

Po prihodu v Berlin se bodo z avtobusom odpeljali proti okoli 200 kilometrov oddaljenem poljskem mestu Zelena gora. Tja naj bi prispeli v popoldanskih urah, zvečer pa opravili tudi prvi trening v tamkajšnji dvorani, ki sprejme 4500 gledalcev in naj bi bila na tekmi polna do zadnjega kotička. Tekma Poljska - Slovenija bo v soboto, 12. marca 2011, ob 14.30.   

 

Po poškodbi Marka Bezjaka (Gorenje Velenje) ter prejšnjih zdravstvenih težavah Gorazda Škofa (Zagreb, Hrvaška) in Jureta Vrana (Cimos Koper) je selektorju Deniču na pripravah za povratno tekmo s Poljsko ostalo 20 igralce. Odločil se je, da bo na Poljsko odpotovalo 17 igralcev: poleg poškodovanega Bezjaka doma ostajajo še Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Klemen Cehte (Gorenje Velenje) in Jure Dolenec (Loka).

 

Od šestnajsterice, ki je v sredo zvečer v razprodanih Stožicah spravila na kolena Poljake s 30:28 (14:14), je po Bezjakovi poškodbi kolena ostala petnajsterica. Selektor Denič je petnajstim reprezentatom za povratni dvoboj v gosteh pridružil še Matevža Čemasa (Slovan) in Simona Razgorja (Maribor Branik).

 

Na Poljskem bo za šestnajst igralnih mest na sobotnem dvoboju z gostitelji kandidiralo naslednjih 17 slovenskih reprezentantov: Matevž Skok, Dino Bajram, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Valladolid, Španija), Jure Dobelšek, Matjaž Brumen, Sebastian Skube (vsi Cimos Koper), David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo, BiH), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Jure Sušin (Trimo Trebnje), Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Dragan Gajič, Simon Razgor (oba Maribor Branik), Uroš Zorman (Kielce, Poljska), Matej Gaber (Loka) in Matevž Čemas (Slovan).

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICEFOTOREPORTAŽA: Tekma Slovenija - Poljska v Stožicah skozi objektiv Slavka Kolarja