13. 3. 2011

Slovenski mladinci na dveh tekmah za trening v Krškem dvakrat tesno izgubili proti Srbiji

V Krškem se je moška mladinska reprezentanca Slovenije na tekmah za trening dvakrat pomerila z izbrano vrsto Srbije. Na obeh dvobojih so se tesnih zmag v končnici veselili srbski mladinci.

 

Slovenska mladinska izbrana vrsta je prvenstveni odmor izkoristila za tridnevno reprezentančno akcijo, v okviru katere se je v Krškem dvakrat pomerila z vrstniki iz Srbije. naša izbrana vrsta v Krškem dvakrat pomerila z vrstniki iz Srbije. Kljub temu, da so bili Slovenci na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu uvrščeni mnogo višje od Srbije, so gostje tokrat pokazali povsem drug obraz. V popolni postavi in z agresivno igro v obrambi, ki je bila na meji izključitve, so prijetno presenetili ter se na obeh tekmah veselili minimalnih zmag.

 

Obe tekmi sta bili izjemno izenačeni, borbena igra na obeh straneh pa je občinstvo vse do zadnjih minut držala v negotovosti glede zmagovalca. Tako je na obeh srečanjih odločitev o zmagovalcu padla šele v zadnjih minutah, obakrat pa so zmago na koncu odnesli Srbi. V slovenski izbrani vrsti sta poleg poškodovanega Ferkulja (koleno) na petkovi tekmi zaradi poziva v člansko reprezentanco Slovenije manjkala dva standardna člana Gašper Marguč in Matej Gaber, v soboto pa je našim fantom že pomagal tudi Marguč, ki ni odpotoval na Poljsko.

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Boljšega nasprotnika za ti dve tekmi si ne bi mogli želeti. Res odlična priložnost za pregled pripravljenosti reprezentantov ter dveh novincev - Nika Tominca in Nika Medveda, ki sta se šele pred kratkim pridružila izbrani vrsti. Srbi imajo izjemno kvalitetno moštvo, njihovi igralci pa so vsi po vrsti višji in fizično močnejši od naših fantov. Potrebno je dodati, da za nas rezultat ni bil v ospredju in se zato na nasprotnika nismo posebej taktično pripravljali. Vso pozornost smo namreč namenili preizkusu vseh treh obrambnih postavitev ter vsem igralcem ponudili možnost, da pokažejo svoj napredek v vseh fazah igre. Glede na dejstvo, da smo imeli le en dan skupnega treninga, je bila pri igralcih še toliko bolj opazna njihova vloga v svojih klubih. Do mladinskega svetovnega prvenstva v juliju je sicer še kar nekaj časa, a prav vsak posameznik si bo moral s svojo igro v naslednjih mesecih ter skozi celoten ciklus priprav mesto v reprezentanci še izboriti. Upam, da bosta dva poraza za naše fante dokaz, da se je potrebno za vrhunski rezultat boriti iz dneva v dan in vseskozi napredovati, saj lahko v nasprotnem primeru v eni sezoni padeš iz samega vrha povsem v povprečje."

Slovenija - Srbija 24:25 (12:12)

 

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Čretnik in Turnšek (oba Slovenija).

 

Slovenija: Taletovič (5 obramb), Lesjak (4 obrambe), Perovšek (3 obrambe), Cehte 1, Cingesar 5, Mlakar 3, Šoštarič 1, Tominec, Stegne, Poteko, Poklar 5 (1), Smolnik 1, Nosan, Zarabec 4 (1), Papež 1, Jelovčan 1, Medved 2; selektor: Slavko Ivezič.

 

Srbija: Ivanišević, Mešter, Pantelić, Ilić 9 (2), Nenadić 5, Dragaš, Stanković, Dimitrijević 1, Jokić 2, Džamić, Pavić 2, Nikolić 2, Golubović, Pušica, Zelenović 3 (1), Todorović 1; selektor: Igor Butulija.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Srbija 5 (3).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Srbija 8 minut.

 

 

 

Slovenija - Srbija 25:27 (12:12)

 

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 110, sodnika: Čretnik in Turnšek (oba Slovenija).

 

Slovenija: Taletovič (5 obramb), Lesjak (4 obrambe), Perovšek (3 obrambe), Cehte , Cingesar 3, Mlakar 1, Marguč 6 (3), Tominec, Stegne, Poteko 1, Poklar 4, Smolnik 1, Nosan 1, Zarabec 4, Papež 1, Jelovčan , Medved 3; selektor: Slavko Ivezič.

 

Srbija: Ivanišević, Mešter 1, Pantelić, Ilić, Nenadić 8, Dragaš, Stanković 2, Dimitrijević 1, Jokić 5, Džamić, Pavić, Nikolić, Golubović, Pušica, Zelenović, Todorović; selektor: Igor Butulija.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Srbija 1 (1).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Srbija 4 minute.