25. 3. 2011

Cimos že na prvi tekmi pokala challenge računa na visoko zmago proti Poljakom v Kopru

Nasprotnik rokometašev Cimosa v četrtfinalu evropskega pokala challenge bo poljski klub Azoty Pulawy. Prva četrtfinalna tekma bo v soboto, 26. marca 2011, v dvorani Bonifika v Kopru.

 

Vloga favorita v slovensko-poljskem obračunu (povratna tekma bo v soboto, 2. aprila, ob 18. uri na Poljskem) seveda pripada Koprčanom. V Cimosovem taboru od tega ne bežijo, kajti Azoty Pulawy spada v srednji razred poljskega klubskega rokometa.

 

Poljaki so v tretjem krogu letošnjega pokala challenge izločili makedonski klub Tikveš: doma so sicer izgubili s 23:24, vendar so nato slavili na povratni tekmi v Makedoniji s 24:22. V osmini finala so dvakrat premagali norveški Stord: najprej v gosteh z 29:23, nato pa še doma s 25:24.

 

Cimosov trener Fredi Radojkovič priznava, da je kakovost na strani njegovega moštva in da pričakuje zmago. "Gre za ekipo, ki jo sestavljajo robustni, telesno zelo močni rokometaši. Zaradi tega je njihova igra na oko nekoliko bolj počasna. Mi bomo skušali narekovati visok ritem igre in pri tem želim izkoristiti prav vse igralce v ekipi. Ocenjujem, da bi si morali že doma nabrati dovolj veliko prednost, da bi prihodnji teden odpotovali na Poljsko brez večjih skrbi," meni trener Fredi Radojkovič.

 

"Oster ritem tekme sobota – sreda – sobota nam zdaj, ko je naša igra stekla, seveda ustreza. S soigralci komaj čakamo na vsako naslednjo tekmo in tudi dvoboja s Poljaki se veselimo," napoveduje Cimosov krilni igralec in reprezentant Jure Dobelšek. Pred obračunom s poljskim moštvom dodaja: "Želimo odigrati po svojih najboljših močeh. Prepričani smo, da nam bo uspela še ena lepa rokometna predstava. Letos smo še nepremagani in to tradicijo želimo obdržati tudi po tekmi v Bonifiki."

 

Optimistično je razpoložen tudi zunanji igralec Milan Mirković: "Vzdušje v ekipi je zdaj zares prijetno. Še vedno smo v igri za vse tri lovorike in to nam je v veliko spodbudo, da vsako tekmo odigramo po naših najboljših močeh. Tudi sam pričakujem, da bomo domačim gledalcem pokazali še eno lepo in atraktivno rokometno predstavo ter da bomo večino skrbi o napredovanju v polfinale pokala challenge rešili že na prvi tekmi v Kopru."

 

Tekma Cimos Koper – Azoty Pulawy bo v soboto, 26. marca 2011, ob 19. uri. Sodila jo bosta Portugalca Ivan Cacador in Eurico Nicolau, delegat pa bo Srb Stevan Popov.

 

 

Foto: Spletna stran RK Cimos Koper

 

 

 

Znani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj