26. 3. 2011

Slovenske kadetinje kvalifikacijski turnir za nastop na EP začele z uspehom proti Ukrajini

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije je z zmago začela kvalifikacijski turnir za nastop na EP na Češkem. V Franciji so mlade Slovenke na prvi tekmi premagale Ukrajino s 30:25.

Slovenska ženska kadetska reprezentanca pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja in pomočnika Dejana Golčmana je z odliko opravila uvodno preizkušnjo na kvalifikacijskem turnirju, ki ga gosti francosko mesto Saint die des Vosges. Naša dekleta so premagala Ukrajino s 30:25, ki je tako zabeležila že drugi zaporedni poraz, saj je na petkovi uvodni tekmi klonila tudi proti Franciji (20:31).

V dvoboju z Ukrajinkami je blestela vratarka Tea Brecelj, ki je zbrala kar 20 obramb, strelsko pa sta bili zelo razpoloženi Ugrinova in Turnškova, ki sta skupaj kar 19-krat zatresli ukrajinsko mrežo.

Zadetke za slovensko reprezentanco so dosegle: D. Mrmolja 1, M. Valjavec 1, J. Turnšek 7, S. Benedičič 1, N. Milakovič 3, P. Ugrin 12, N. Zulič 3, N. Bužekijan 2.

Na letošnje evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Češka, s kvalifikacijskega turnirja v Franciji vodi le prvo mesto. Iz boja zanj je že izpadla Ukrajina, o končnem zmagovalcu pa bosta odločali Francija in Slovenija. Neposredni dvoboj med reprezentancama bo v nedeljo, 27. marca 2011, ob 15. uri.

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V FRANCIJI (SKUPINA 8):

Ukrajina – Francija 20:31

Slovenija – Ukrajina 30:25

nedelja, 27. marec 2011, ob 15.00: Francija – Slovenija

Slovenske kadetinje bodo na kvalifikacijah v Franciji lovile vozovnico za EP na ČeškemKadetinje čakajo priprave in nastop na kvalifikacijskem turnirju v Franciji za EP