26. 3. 2011

Končnica za prvaka: Celjani spet ostali praznih rok na gostovanju pri Loki

Na zadnji tekmi drugega kroga v končnici za prvaka v prvi ligi za moške so rokometaši Loke poskrbeli za novo presenečenje. Pred domačimi gledalci so premagali Celje Pivovarno Laško z 28:25.

Škofjeločani so odlično začeli končnico za prvaka, kajti po odmevni zmagi v uvodnem krogu nad vodilnimi Velenjčani so tokrat na domačem igrišču ukanili še tretjeuvrščene Celjane in se jim na lestvici približali na vsega dve točki zaostanka.

Celjani, ki so na Gorenjsko dopotovali brez kapetana Petra Metličića (na sredinem treningu si je močno poškodoval gleženj in bo zaradi tega manjkal dva tedna), so bili le na začetku boljši tekmec. Toda po njihovem vodstvu s 6:2 so na sceno stopili gostitelji in izenačili na 8:8. Do konca prvega polčasa se je odvijal izenačen boj, v drugi polovici tekme pa so bili izbranci domačega trenerja Gregorja Cvijiča za odtenek boljši.

Odločilno prednost so si Gorenjci priigrali v končnici dvoboja, ko so povedli s 27:23. V domači zasedbi je blestel občasni slovenski reprezentant Jure Dolenec s 14 zadetki (od tega jih je sedem dosegel s črte sedmih merov), v gostujoči pa je Gašper Marguč dosegel deset zadetkov (štiri s sedmih metrov).

KONČNICA ZA PRVAKA, 2. KROG:

LOKA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:25 (13:12)

Škofja Loka - Dvorana Poden, gledalcev: 800, sodnika: B. Pirc in I. Pirc (oba Krško).

Loka: Karpan, Vrbinc, Makovec, Cingesar 1, Verdenik 1, Jamnik 3 (1), Dolenec 14 (7), Nosan 4, Bundalo 5, Bradeško, Dolinar, Gaber, Rebič, Dujmovič, Mikanovič.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović, Potočnik, Prieto, Poteko 1, Mlakar 5, Marguč 10 (4), Razgor, Toskić 3, Ranevski, Poklar, Rnić 5, Kokšarov 1, Žvižej.

Sedemmetrovke: Loka 9 (8), Celje Pivovarna Laško 4 (4).

Izključitve: Loka 6 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Gorenje 24 22 0 2 796:635 44 (42)
Cimos 24 20 1 3 788:638 41 (37)
Celje Piv. Laško 24 16 0 8 820:702 32 (32)
Loka 24 13 4 7 747:680 30 (26)
Trimo Trebnje 24 13 1 10 753:723 27 (27)
Maribor Branik 24 11 4 9 679:672 26 (24)
1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, KONČNICI, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)