26. 3. 2011

Koprčani na prvi tekmi pokala challenge premagali Poljake s sedmimi zadetki razlike

Igralci Cimosa so si na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge proti poljskemu klubu Azoty Pulawy priigrali sedem zadetkov prednosti. Koprčani so v domači dvorani Bonifika slavili s 33:26 (17:12).

 

 

Cimos Koper - Azoty Pulawy 33:26 (17:12)

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 600, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).

 

Cimos Koper: Stanić, Vran, Skoko 1, Dobelšek 2, Mirković 2, Brumen 4, Elezović 3 (1), Bombač 2, Krivokapić 3 (3), Skube 4, Mlakar 3, Konečnik 3, Rapotec 5, Osmajić 1.

 

Azoty Pulawy: Wyszomirski, Steczniewski, Gowin 4, Sieczkowski, Placzkowski 2, Zinčuk 1, Pomiankiewicz 1, Kus, Semenov, Afanasjev, Szyba 4, Sieczka 4, Zydron 9 (2).

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (4), Azoty Pulawy 3 (2).

 

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Azoty Pulawy 10 minut.

 

 

Koprski rokometaši so z odliko opravili prvi del naloge v četrtfinalu evropskega pokala challenge in Poljake ugnali s sedmimi zadetki razlike (33:26). Toda uvrstitev v polfinale morajo potrditi naslednjo soboto (2. aprila 2011), ko bodo gostovali v Pulawyju.

 

Primorce si lahko na Poljskem privoščijo celo dokaj visok poraz, ki pa - glede na prikazano na prvi tekmi v dvorani Bonifika - ni verjeten. Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so bili celotno tekmo gospodarji domačega igrišča in so s pridom izkoristili boljše motorične in taktično-tehnične sposobnosti.

 

Okorni igralci poljske zasedbe so se jim dokaj zvito zoperstavili, vseskozi so kradli čas, tudi z nepotrebnim ležanjem po tleh, kar je portugalski sodniški par Ivan Cacador in Eurico Nicolau vseskozi toleriral. A poljske rokometne zvijače niso zmedle gostiteljev, ki so si že do polčasu priigrali prednost petih golov (17:12).

 

V drugi polovici tekme v Bonifiki so zalogo v zadetkih povečali na končnih sedem (33:26). Ob tem kaže omeniti, da so se pri Cimosu med strelce vpisali prav vsi rokometaši (največ - pet - jih je dosegel Uroš Rapotec), izjemi sta le oba vratarja (Darko Stanić in Jure Vran).

 

 

 

Foto: Spletna stran RK Cimos Koper

 

 

 

Cimos že na prvi tekmi pokala challenge računa na visoko zmago proti Poljakom v KopruZnani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj