26. 3. 2011

Španski San Antonio v mariborski dvorani Tabor upravičil vlogo favorita in visoko zmagal

Rokometaši Maribora Branika so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev gostili San Antonio. Španci so v dvorani Tabor upravičili vlogo favorita in visoko zmagali s 34:28 (17:13).

 

 

Maribor Branik - Amaya Sport San Antonio 28:34 (13:17)

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1800, sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).

 

Maribor Branik: Čudič, Grm, Vrečar 1, Oštir 2, Gregorc 3, Razgor, Pučnik, Nikolič 1, Fister, Ivančič 3, Kleč 2, Gajič 6 (1), Mačkovšek 6, Tominec 4.

 

Amaya Sport San Antonio: Ristanović, Lucao, Ševaljević 4 (3), Guardiola 11, Mindegia 1, Vargas, Humet 5, Meoki, Alvarez 2, Urdiales, Gonzalez 3, Crowley 2, Rašić 2, Aquirrezabalaga 4.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Amaya Sport San Antonio 3 (3).

 

Izključitve: Maribor Branik 6 minut, Amaya Sport San Antonio 8 minut.

 

 

Mariborska zasedba je v svoji premierni sezoni na evropskem prizorišču doživela prvi poraz. Po štirih gladkih zmagah nad češkim Banikom iz Karvine in srbsko Kolubaro iz Lazarevca je naletela na močnejšo ekipo iz španske Pamplone, ki je v dvorani Tabor slavila s šestimi zadetki prednosti (34:28).

 

S tem si je španski klub verjetno že zagotovil napredovanje v polfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Povratna tekma bo v soboto, 2. aprila 2011, v Pamploni.

 

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so že v peti minuti dvoboja v dvorani Tabor zaostajali za dva zadetka (2:4), tega primanjkljaja pa navkljub veliki želji in bojevitosti niso več mogli nadoknaditi. V igri domače zasedbe je bilo veliko slabosti, delno tudi zaradi odsotnosti poškodovanega Hrvata Damirja Batinovića, še bolj pa zaradi številnih tehničnih napak.

 

Pred leti eno najboljših evropskih moštev (leta 2001 je bilo tudi evropski prvak) s Pirenejskega polotoka, ki zaradi recesije ni več konkurenčna vrhunskim klubom na stari celini, je v nadaljevanju brez večjih težav držalo gostitelje na varni rezultatski razdalji. Na odmor so gostje iz Španije odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13), v deseti minuti drugega polčasa pa so naskok celo podvojili (24:16).

 

Petnajst minut pred koncem neenakovredne tekme je mariborski zaostanek narasel že na deset zadetkov (17:27). Takrat je dokončno postalo jasno, da bo zmaga odšla v Španijo in da bo povratni dvoboj v Pamploni očitno zgolj formalnost.

 

 

Foto: Spletna stran RK Maribor Branik

 

 

 

Mariborčani na prvi četrtfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalcev gostijo favorizirane ŠpanceZnani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj