10. 4. 2011

Ribničani z zadetkom štiri sekunde pred koncem premagali Celjane in osvojili tretje mesto

Končno tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Pivovarne Union v Celju so osvojili rokometaši Ribnice Rika hiš. V dramatični končnici so štiri sekunde pred koncem z zadetkom Borisa Bečiroviča premagali Celje Pivovarno Laško s 26:25 (12:12).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Ribnica Riko hiše 25:26 (12:12)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 250, sodnika: Krašna in Vodopivec (oba Ajdovščina).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (11 obramb), Rezar, Alilović, Potočnik, Prieto 1, Poteko 1, Mlakar 6, Marguč 6 (1), Razgor 3, Toskić, Ranevski 3, Poklar 1, Rnić 4, Kokšarov, Žvižej.

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Torlo (18 obramb), Ljubanović, Kovač 4, Miljak 2, Ošlak 2, Batinič, Mikulin 4 (3), Lisjak, Bečirovič 9, Pucelj 3, Abrahamsberg 2, Merhar, Andoljšek, Perovšek, Košmrlj.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Ribnica Riko hiše 4 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Ribnica Riko hiše 14 minut.

 

Rdeči karton: Poteko (Celje Pivovarna Laško, 55.minuta).

 

Na tekmi za končno tretje mesto na letošnjem zaključnem turnirju pokala Pivovarne Union v dvorani Zlatorog sta se pomerila poraženca polfinalnih dvobojev: Celje Pivovarna Laško, ki je klonila proti Cimosu (27:29), in Ribnica Riko hiše, ki je izgubila proti Gorenju (30:33). Pri gostih je zaigral tudi Boris Bečirovič, ki je na sobotnem polfinalu dobil neposredni rdeči karton, vendar ga niti sodnika niti delegati niso prijavili.

 

Uvodne minute v skoraj praznem Zlatorogu so pripadle Ribničanom, ki so hitro povedli z 2:0 in 3:1, pri čemer je prve tri zadetke za svoje moštvo dosegel David Kovač. Celjani so ravnotežje prvič vzpostavili pri izidu 3:3, potem ko so imeli igralca več (izključen je bil Duje Miljak). Ob enakovrednem razmerju moči na igrišču so gostje spet povedli (5:3) in poleg tega zgrešili še sedemmetrovko (neuspešen je bil Črt Abrahamsberg), a so jih pivovarji v 13. minuti znova ujeli (5:5), v naslednji pa so si priigrali prvo vodstvo na tekmi (6:5).

 

V ribniških vratih je blestel veteran Mustafa Torlo (v prvem polčasu 11 obramb), kljub temu pa je imelo moštvo trenerja Mira Požuna v 18. minuti prvič dva zadetka prednosti (8:6). Toda nasprotniki so najprej znova izenačili (8:8), nato pa z zadetkom Leona Mikulina prevzeli pobudo (10:9). V končnici prvega polčasa je z dvema močnima streloma nase opozoril Boris Bečirovič, po osmih izenačenjih v tridesetih minutah pa sta moštvi tudi na odmor odšli z neodločenim izidom (12:12).

 

Za razliko od začetka prvega polčasa je začetek drugega pripadel Celjanom, ki so po treh zaporednih zadetkih v treh minutah povedli s 15:12. Toda borbeni Ribničani se niso predali in v naslednjih petih minutah naredili delni izid 4:0 in si priigrali minimalno vodstvo s 16:15. Nato je spet sledilo nekaj izenačenj, v 48. minuti pa so si domači rokometaši priigrali tri zadetke prednosti (22:19) in kazalo je, da je odpor gostov dokončno strt.

 

Toda pri celjskem vodstvu s 23:20 so Ribničani počasi, toda zanesljivo začeli zmanjševati zaostanek. To jim je dokončno uspelo v 56. minuti, ko je Jan Pucelj zadel za 24:24. Po še enem izenačenju (25:25) je v 58.minuti odlični vratar Mustafa Torlo (skupaj 18 obramb) ustavil strel Gašperja Marguča, na nasprotni strani pa je bil pri ribniškem poskusu s krila uspešen domači vratar Urban Lesjak.

 

V zadnjem napadu Celja Pivovarne Laško je David Razgor 40 sekund pred koncem zadel vratnico in v zadnji napad so nato krenili tudi Ribničani. Po prekršku Carlosa Prieta nad Davidom Kovačem si je Španec prislužil izključitev za dve minuti, prav tako pa tudi Kovač, ki je nešportno reagiral. Ribničanom je ostalo še osem sekund do konca tekme, strelsko razpoloženi Boris Bečirovič (z devetimi zadetki prvi strelec tekme v Zlatorogu) pa je štiri sekunde pred zadnjim znakom sirene dosegel zmagoviti zadetek za svoje moštvo.

 

 

 

POKAL PIVOVARNE UNION - SEZONA 2010/11Cimos po zmagi v finalu proti Gorenju tretjič osvojil slovensko pokalno lovorikoV Celju za najboljše izbrani Boris Bečirovič, Darko Stanić in Uroš ElezovićV drugem polfinalu Gorenje šele v končnici tekme strlo odpor RibničanovPokal Pivovarne Union: Cimos po zmagi proti Celjanom prvi finalist v ZlatoroguZnani sodniški pari za štiri pokalne tekme zaključnega turnirja v CeljuPričakovanja igralcev štirih klubov pred zaključnim turnirjem pokala Pivovarne UnionPolfinalna para v pokalu sta Celje Pivovarna Laško - Cimos in Ribnica Riko hiše - GorenjeV Ljubljani žrebanje polfinalnih parov zaključnega turnirja PPU; določeni termini vseh štirih tekem v CeljuZačetek prodaje vstopnic za tekme zaključnega turnirja pokala Pivovarne Union v celjskem ZlatoroguŽrebanje polfinalnih parov pokala Pivovarne Union za sezono 2010/11 bo 6. aprila v Ljubljani