20. 5. 2011

Vratar Dejan Perić bo kariero dve leti nadaljeval in potem tudi končal v Celju Pivovarni Laško

Po dveletnem nastopanju za Barcelono in petletnem za Veszprem se vratar Dejan Perić vrača v Celje Pivovarno Laško. S Celjani je Perić podpisal dveletno pogodbo, dogovoril pa se je še, da bo tudi po njenem izteku ostal v celjskem klubu.

 

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško se je dogovorilo za vrnitev legende v Celje. Dejan Perić bo kariero nadaljeval in zaključil v Celju, kjer bo s svojimi izjemnimi izkušnjami velika okrepitev za mlado celjsko ekipo. Perić bo za Celje Pivovarno Laško nastopal v prihodnjih dveh sezonah, tudi po zaključku igralske kariere pa bo ostal v klubu s ponosom, s katerim je v preteklosti dosegel največji svoj in največji uspeh v zgodovini kluba - naslov evropskih prvakov leta 2004.

 

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško in Dejan Perić sta uradno podpisala pogodbo, ki je sklenjena za sezoni 2011/2012 in 2012/2013. Potem naj bi igralec, ki je ena izmed devetih legend kluba, sklenil igralsko kariero, po kateri bo v drugačni vlogi ostal v celjskem klubu.

 

Dejan Perić je prav s Celjem Pivovarno Laško dosegel največji uspeh, ko je leta 2004 postal evropski prvak, nato pa je klub zapustil in se preselil najprej v Barcelono, kjer je še enkrat osvojil naslov najboljšega v Evropi. Iz Barcelone ga je pot vodila v Veszprem, kjer igra od leta 2006 dalje in tudi tam je postal ena izmed večjih ikon madžarskega kluba.

 

Perić je v devetih sezonah, kolikor je nastopal za Celje Pivovarno Laško, zbral 280 nastopov in v tem času osvojil osem naslovov slovenskega državnega prvaka, sedem naslovov pokalnega prvaka, največja krona pa je bil evropski naslov 2004, v ligi prvakov pa je sicer igral še v petih polfinalih. Iz Celja je odšel v Barcelono, kjer je v sezoni 2004/05 še enkrat osvojil evropsko ligo prvakov, leto kasneje pa je postal še španski prvak.

 

Od sezone 2006/07 dalje igra za madžarski Veszprem, kjer je osvojil vse naslove državnega prvaka z izjemo enega, leta 2008 pa je z Madžari osvojil evropski pokal pokalnih zmagovalcev. Perić je za reprezentanco zbral 207 nastopov, ima pa poleg srbskega tudi slovensko državljanstvo.

Osebni podatki:

 

 

Ime in priimek: Dejan Perić

 

Rojstni datum in kraj rojstva: 22. 9. 1970, Bečej

 

Višina in teža: 186 cm, 96 kg

 

Dosedanji klubi: Dinamo Pančevo (1983-86), Crvena zvezda (1986-92, oba Srbija), Atletico Madrid (1992-94), Teucro (1994-95, oba Španija), RK Celje Pivovarna Laško (1995-2004, Slovenija), Barcelona (2004-06, Španija), Veszprem (2006-11, Madžarska).

 

 

Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško: "Izjemno veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti z Dejanom Perićem, ki je legenda našega kluba. Vsi, ki so kdajkoli igrali ali sodelovali z njim, vedo, o kakšnem človeku in igralcu govorimo. Veseli smo, da smo mu lahko ponudili priložnost, da zaključi igralsko kariero v Celju, tudi po njej pa ga vidimo v našem klubu, kar smo mu tudi predstavili in sam se tega veseli. Dejan bo za našo ekipo pomenil veliko okrepitev, saj bo s svojimi izkušnjami in znanjem, ki ga bo prenašal na naše mlade igralce, izjemna spodbuda in človek, od katerega se lahko veliko naučijo."