21. 5. 2011

Koprčani na povratni finalni tekmi pokala challenge pričakujejo zmago proti Portugalcem

Rokometaši Cimosa bodo v nedeljo, 22. maja 2011, ob 17.30 v dvorani Bonifika na povratni finalni tekmi evropskega pokala challenge gostili Benfico iz Lizbone. Na prvi tekmi na Portugalskem so Koprčani iztržili neodločen izid (27:27).

 

V Lizboni so si Primorci priigrali ugodno izhodišče pred povratnim dvobojem v domači Bonifiki, čeprav so nastopili brez poškodovanih Darka Stanića in Uroša Elezovića. Pred evropskim obračunom z Benfico je Cimos uspešno opravil tudi sredino generalko v končnici za prvaka v slovenski ligi, ko je v devetem krogu na derbiju v dramatični končnici premagal Celje Pivovarno Laško s 30:28.

 

Igralci vodilnega moštva slovenske lige imajo priložnost, da z uspehom proti Benfici postanejo četrti slovenski rokometni klub z evropsko lovoriko. Doslej je to uspelo Celju Pivovarni Laško (liga prvakov, 2004), Krimu (liga prvakinj, 2001 in 2003) in Olimpiji (pokal EHF, 1997). Koprčani so v letošnji evropski sezoni v domači dvorani odigrali pet tekem in na vseh petih tudi zmagali: proti bolgarskemu Spartaku iz Varne (obe tekmi sta bili v Kopru) s 46:19 in 48:20, proti švedski Eskilstuni z 32:24, proti poljskemu klubu Azoty Pulawy s 33:26 in v polfinalu proti romunski Stiinti Bacau s 34:27.

 

"Benfica je zelo dobra ekipa in pričakujemo težko tekmo, saj bodo tokrat oni bolj sproščeni. Videli smo jih, kako igrajo. V zadnjih dneh smo pilili nekatere podrobnosti, kako ustaviti njihove najnevarnejše igralce in preprečevati njihovo značilno igro. Računam, da bo Darko Stanić lahko branil in da bomo tekmo odigrali na visoki ravni ter zmagali," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič.

Optimistično je razpoložen tudi vratar Dušan Podpečan. "Vsi se zavedamo, da je to za igralce in klub zgodovinski dogodek. Evropskih lovorik, kakršnekoli so že, ne osvajaš vsak dan in nam je nedeljska tekma najpomembnejša ta hip. Postajamo že pozitivno nestrpni, komaj čakamo, da pred polnimi tribunami pokažemo naš najboljši obraz. Prvo polovico dela smo na Portugalskem dobro opravili, pred nami je drugi del naloge. Smo dovolj samozavestni in nasprotnika dovolj dobro poznamo. Zato vemo, kje je ključ do uspeha, ključ do vrat prve evropske lovorike," pravi Dušan Podpečan.

 

V primerjavi s sredinim derbijem proti Celjanom bodo Koprčani proti Portugalcem močnejši za Vladimirja Osmajića, ki zaradi kazni ni smel nastopiti proti pivovarjem. Tudi organizator igre Dean Bombač se zaveda velike priložnosti za osvojitev evropskega pokala challenge, ki ga bo skupnemu zmagovalcu slovensko-portugalskega dvoboja podelil generalni sekretar EHF Michael Wiederer: "Tekmeca poznamo, vemo, od kod nam pretijo največje nevarnosti. Sami bomo naredili vse, da bo pokal ostal v Kopru in da ga bomo po tekmi lahko ponosno in visoko dvignili. Res si ga želimo, hočemo ga osvojiti. Z našo izjemno publiko, ki nas lahko dvigne zelo visoko, nam to lahko uspe."

 

Tekma Cimos – Benfica bo v nedeljo, 22. maja 2011, ob 17.30. Sodila jo bosta Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat pa bo Norvežan Ole Jorstad.

 

 

 

Cimos na prvi finalni tekmi evropskega pokala challenge proti Benfici remiziral v Lizboni