22. 5. 2011

Fredi Radojkovič: Zasluženo smo osvojili pokal; Jure Vran: V drugem delu nam je padla zbranost

Takoj po zadnjem žvižgu izraelskih sodnikov se je na igrišču in tribunah dvorane Bonifika začelo veliko slavje. Rokometaši Cimosa so osvojili prvo evropsko lovoriko v klubski zgodovini.

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Zaslužena fešta in še ena lovorika v naši vitrini, ki smo jo zasluženo osvojili. Pričakovali smo težko tekmo, Benfica pa se ni predala niti v trenutkih, ko je zaostajala s sedmimi goli. V končnici je izkoristila naš padec v igri, vendar smo v zadnjih petih minutah z dobro obrambo in nekoliko bolj racionalno igro v napadu vendarle tekmo pripeljali do končne zmage."

Sebastian Skube, igralec Cimosa: "Na začetku ni kazalo, da bo tekma tako težka. Telesno smo precej iztrošeni, zaradi tega smo v končnici tudi krepko padli. Na koncu so se nam Portugalci povsem približali, toda zaradi naše boljše in izkušenejše ekipe smo na koncu vendarle tekmo varno pripeljali do konca."

Jure Vran, igralec Cimosa: "Tekmo smo začeli zelo dobro, zbrano in odgovorno. Zalomilo se nam je v drugi polovici dvoboja s Portugalci, ko nam je malce padla koncentracija. Vedeli smo, da Benfica ni ekipa, ki bi se kar tako predala. Na koncu smo se malce mučili, a menim, da smo zasluženo osvojili pokal challenge."

Jose Antonio Silva, trener Benfice: "Svojo priložnost za morebitno skupno zmagoslavje smo zapravili na prvi tekmi v Lizboni, kjer si nismo priigrali nobene prednosti. Tukaj je težko zmagati, za nameček pa smo zapravili preveč čistih metov. Koprska ekipa je zasluženo zmagala in se ji zahvaljujem za pošten boj na obeh finalnih tekmah."

Foto: Spletna stran RK Cimos Koper

Cimos na povratni finalni tekmi v Kopru premagal Benfico in osvojil evropski pokal challenge