23. 5. 2011

Ženska članska reprezentanca Slovenije začela s pripravami na kvalifikacijski tekmi s Francijo

V dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji se bo ženska članska reprezentanca 5. in 12. junija 2011 pomerila s Francijo. Selektor Tone Tiselj je danes začel s pripravami v Zrečah, kjer bodo reprezentantke ostale do sobote, 28. maja 2011.

 

"To je nov začetek - tako zame kot za reprezentanco. Upam, da bomo imeli pogoje za dolgoročno in uspešno delo. Od časov, ko sem bil prvič selektor ženske reprezentance, se je marsikaj spremenilo, predvsem pa več slovenskih rokometašic igra v tujini. A sem prepričan, da se v Sloveniji dela bolj strokovno in kakovostno kot v večjem delu tujine," pravi selektor Tone Tiselj, ki je na tem položaju nasledil hrvaškega strokovnjaka Ivico Rimanića.

 

Na priprave za kvalifikacijski tekmi s Francijo (v nedeljo, 5. junija, v Pauju, in teden dni kasneje v dvorani v Stožicah) je Tiselj povabil dvajset igralk. Zaradi različnih razlogov so sodelovanje morale odpovedati štiri igralke: Urša Oven je poškodovana, Špela Okleščen ima študijske obveznosti, Dolores Naglič službene, Manuela Hrnjič pa ima še klubske obveznosti v Franciji in se bo reprezentanci pridružila v drugem delu priprav v Termah Olimia (od 30. maja do 3. junija 2011).

 

Po testiranjih in spoznavanjih z reprezentantkami čaka igralke od danes dalje prvi del priprav v Zrečah. "Ta bo namenjen predvsem obnovi telesne pripravljenosti, v drugem tednu, ko se bomo preselili v Podčetrtek, pa bomo več časa posvetili taktični pripravi za Francijo," napoveduje Tiselj, ki bo na pripravljalnih tekmah spet stavil na dvoboje z moškimi ekipami, medtem ko ostalih uradnih prijateljskih tekem (tekem za trening) ne bo.

Francozinje se bodo na pripravah za kvalifikacijski tekmi s Slovenijo zbrale šele v petek. Vloga favorita seveda pripada ekipi selektorja Olivierja Krumbholza, ki je na čelu izbrane vrste že več kot desetletje. "Če bi Slovenija vendarle premagala Francijo, potem bi bil to eden največjih rokometnih čudežev. Francija je izjemno dobro vodena reprezentanca, ki ima na vsakem položaju po dve enakovredni in vrhunski igralki, menjava generacij pa ji ni povzročila preglavic. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi jo naša nova reprezentanca lahko ogrozila," priznava Tiselj.

 

Na zadnjem evropskem prvenstvu (decembra lani na Danskem in Norveškem) je bila Francija peta, Slovenija pa zadnja (šestnajsta). Medsebojni dvoboj v skupini v Lillehammerju se je končal s prepričljivo zmago Francozinj z 29:19, a na junijskih tekmah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji bo slovenska izbrana vrsta precej močnejša kot na Euru 2010. "V naši reprezentanci je veliko igralk, ki jim sicer manjka mednarodnih izkušenj. A sem izbiral igralski kader tako, da lahko nanj računam najmanj v dveh olimpijskih ciklusih," pojasnjuje Tiselj, ki se je po devetih letih vrnil na čelo ženske reprezentance Slovenije.

 

Po hudi poškodbi se v reprezentanco vrača tudi igralka Maja Šon, članica Krima Mercatorja. "Tudi zame bo to povsem nov reprezentančni začetek ter nova priložnost za igranje in dokazovanje. Mislim, da imamo dovolj časa za piljenje forme in boj s Francozinjami. V reprezentanci je precej novih obrazov, kar je seveda dobrodošla sprememba. Tako jaz kot soigralke se veselimo dela, ki nas čaka," opisuje Maja Šon.

 

 

 

Selektor Tone Tiselj izbral dvajset igralk za priprave na kvalifikacijski tekmi s Francijo