23. 5. 2011

Selektor moške reprezentance Boris Denič bo še počakal s krčenjem seznama 28 igralcev

Do konca kvalifikacij za nastop na EP 2012 v Srbiji čakata moško člansko reprezentanco Slovenije le še dve tekmi: v sredo, 8. junija 2011, v gosteh s Portugalsko, in štiri dni pozneje z Ukrajino v Ljubljani. Selektor Boris Denič bo sedanji seznam 28 igralcev skrčil po koncu ligaške sezone.

 

Igralci in člani strokovnega vodstva slovenske reprezentance se bodo na pripravah zbrali v sredo, 1. junija 2011, v Domžalah, treningi dvakrat dnevno pa bodo potekali v dvorani v Stožicah. Selektor Denič zaenkrat še ni skrajšal razširjenega seznama 28 vabljenih igralcev: "Ligaške sezone v Sloveniji in tujini še ni konec, zato bom še malce počakal s krčenjem seznama. Na tekmah se lahko zgodi marsikaj, pri čemer mislim predvsem na poškodbe, zato pri krčenju seznama ni razlogov za hitenje," pojasnjuje selektor Boris Denič.

 

Na širšem seznamu 28 igralcev je le malo sprememb v primerjavi s prejšnjimi Deničevimi odločitvami. Na osnovi pogovora in dogovora med selektorjem in igralcem ni Vida Kavtičnika (Montpellier, Francija), novinec pa je mladi Nik Tominec (Maribor Branik). Poškodovanega Dina Bajrama (Gorenje Velenje) je zamenjal Matjaž Mlakar (Cimos Koper), po poškodbah pa se vračata Gorazd Škof (Zagreb, Hrvaška) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško).

 

Po štirih krogih je Slovenija v kvalifikacijah za EP v Srbiji na prvem mestu skupine 3 s šestimi točkami (zmage proti Portugalski, Ukrajini in Poljski ter en poraz proti Poljakom), sledijo pa ji Poljska (5), Portugalska (3) in Ukrajina (2). "Igrali bomo brez kalkuliranja, kar pomeni, da bomo igrali na zmago že na Portugalskem. O uvrstitve na Euro 2012 nas loči le še en korak, torej ena zmaga, toda naš cilj je jasen - štiri točke na zadnjih dveh tekmah. Na žrebanju skupin za zaključni turnir se želimo uvrstiti v prvi boben, čeprav sem že pred časom dejal, da je morda bolje biti drugi v skupini," ocenjuje Denič.

 

Med tistimi, ki se po poškodbi, operaciji in okrevanju vračajo v dres z državnim grbom, je tudi celjski rokometaš Luka Žvižej. "Igralci nestrpno pričakujemo konec ligaške sezone in začetek priprav z reprezentanco, prav tako pa tudi tekmi s Portugalci in Ukrajinci. Veselimo se ponovnega reprezentančnega druženja, kajti vzdušje je pravo, motiva in želje ne manjka, prav tako pa nam je v veselje in užitek igrati skupaj," pravi Luka Žvižej in dodaja: "Cilj sta dve zmagi na zadnjih dveh tekmah in proslavljanje uvrstitve na EP pred domačimi gledalci v Stožicah."

 

 

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Valladolid (Španija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
BUNDALO Uroš Loka
CEHTE Klemen Gorenje Velenje
ČEMAS Matevž Slovan
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Loka
GABER Matej Loka
GAJIČ Dragan Maribor Branik
KAVAŠ Boštjan Wisla Plock (Poljska)
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
MLAKAR Matjaž Cimos Koper
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
PUCELJ Peter Bosna Sarajevo (BiH)
RAZGOR Simon Maribor Branik
SKOK Matevž Gorenje Velenje
SKUBE Sebastian Cimos Koper
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
ŠKOF Gorazd Zagreb (Hrvaška)
ŠPILER David Zagreb (Hrvaška)
TOMINEC Nik Maribor Branik
VRAN Jure Cimos Koper
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ČAJAVEC Rudi zdravnik
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance