11. 6. 2011

Sebastian Skube in Jure Dobelšek prepričana o uspehu proti Ukrajini in uvrstitvi na EP

Pred zadnjo in odločilno tekmo proti Ukrajini v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012 v Srbiji vlada v taboru slovenske moške reprezentance optimistično vzdušje. To potrjujejo tudi izjave reprezentantov Sebastiana Skubeta in Jureta Dobelška.

Klubska soigralca iz koprskega Cimosa se zavedata zamujene priložnosti na Portugalskem (poraz z 29:31), ki je Sloveniji najverjetneje zaprl pot do prvega mesta v skupini 3. "Na tekmi proti Portugalcem smo pokazali premalo tistega, kar smo vadili na treningih. Pripravili smo se veliko bolje, kot je to bilo potem videti na igrišču. Ni se nam izšlo po načrtih, saj smo pričakovali drugačen potek in tudi razplet tekme. Brez dvoma je bilo to, kar smo pokazali, daleč od našega maksimuma," ocenjuje slovenski reprezentant Sebastian Skube.

Skube pravi, da so se igralci iz poraza v Espinhu tudi marsičesa naučili. "Na lastni koži smo se lahko spet prepričali, da moramo vsako tekmo odigrati maksimalno, stoodstotno, če želimo priti do uspeha. V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi to, kar se nam je na Portugalskem," opozarja 24-letni Skube. Kljub slabi slovenski predstavi na Portugalskem je prepričan, da bo proti Ukrajincem v Stožicah drugače: "Zanesljivo bomo proti Ukrajini pokazali svoj pravi obraz, ki je povsem drugačen od tistega, ki smo ga pokazali v Espinhu."

Srednji zunanji igralec tudi razkriva recept za uspeh proti zadnjeuvrščenim Ukrajincem: "Nasprotniki so telesno višji, težji in močnejši, mi pa precej drugačni, zato jim ne ustrezamo. Smo hitrejši in telesno boljše pripravljeni kot Ukrajinci, prav tako pa imamo tudi večje tehnično znanje. Izkoristiti moramo naše adute, predvsem večjo hitrost v igri," zatrjuje Skube in dodaja, da sta še več borbenosti na igrišču in bučna podpora s tribun velik del poti do uspeha: "Prepričan sem, da bomo zanesljivo premagali Ukrajino in se uvrstili na evropsko prvenstvo."

Tudi Jure Dobelšek še ni pozabil poraza v Espinhu. "Ves teden smo na treningih vadili določene akcije in postavitve, a nam jih na tekmi večinoma ni uspelo izpeljati. To je bila tekma, na kateri nam skoraj nič ni šlo od rok, a sem prepričan, da bo proti Ukrajini povsem drugače. Čeprav smo na Portugalskem na trenutke igrali zelo dobro v obrambi, bi seveda lahko še precej boljše. Veliko večje rezerve imamo še v napadu," meni Jure Dobelšek, ki o Portugalcih še pravi: "Če bi z njimi igrali še nekajkrat, bi vsako tekmo zagotovo dobili."

Slovenija je v kvalifikacijah za Euro 2012 v Srbiji že premagala Ukrajino - oktobra lani je na gostovanju v Zaporožju slavila z 31:25. "Recept za zmago je znan: ponoviti igro iz Ukrajine, kar pomeni globoka obramba 3-2-1 in hiter ritem igre, s katerim moramo utruditi njihove višje in težje igralce. Ob pomoči navijačev v Stožicah, ki bodo zagotovo spet pripravili super vzdušje, sem prepričan, da bomo nadigrali Ukrajince in se uvrstili na EP v Srbiji," optimistično napoveduje krilni igralec Jure Dobelšek.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - SRBIJA (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)