20. 6. 2011

Sedem klubov izstopa iz ZROPS-a: Cimos Koper, Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Krka, Krško, Maribor Branik in Izola Istrabenz plini

Sedem slovenskih moških klubov v prvi ligi izstopa iz Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS). To so Krka, Izola Istrabenz plini, Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper, Gorenje Velenje, Krško in Maribor Branik, ki so se ob tem obrnili na RZS z željo, da ta organizira stroškovno smotrnejše tekmovanje pod svojim okriljem.

 

V današnji izjavi za javnost, ki jo objavljamo v celoti in brez popravkov, je sedem klubov zapisalo naslednje:

 

"Sedem spodaj podpisanih klubov se nas je zaradi racionalizacije stroškov in možnosti za boljši razvoj lige ter slovenskega rokometa, odločili za izstop iz Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS). Ob tem smo se na Rokometno zvezo Slovenije (RZS) obrnili z željo, da le ta organizira stroškovno smotrnejše tekmovanje pod njenim okriljem.

 

Po abecednem redu, MRK Krka, RD Izola Istrabenz Plini, RK Celje Pivovarna Laško, RK Cimos Koper, RK Gorenje Velenje, RK Krško in RK Maribor Branik smo danes podpisali dogovor o izstopu iz ZROPS ter pozivu RZS po organizaciji tekmovanja pod njenim okriljem. Razlog za navedeno dejanje je racionalizacija stroškov tekmovanja, saj se v sedanjem primeru vodijo dvojni stroški, oziroma sta za vodenje tekmovanja potrebni dve pisarni (RZS, ki vodi vsa ostala tekmovanja ter ZROPS, ki vodi moško prvoligaško tekmovanje). V časih, ko se tako slovensko gospodarstvo in posledično tudi slovenski šport in z njim povezani rokometni klubi, soočajo z gospodarsko krizo, smo se podpisani klubi odločili za skupni korak, s katerim bi deloma pripomogli k premoščanju teh kriznih časov in ukinitvi nesmiselnih dvojnih stroškov povezanih s tekmovanjem. Vsi podpisani smo bili na nedavni skupščini ZROPS seznanjeni s podrobnim finančnim stanjem te organizacije, kar nas je še bolj prepričalo k podpisu skupnega dogovora.

 

Vsi podpisani klubi smo se za ta korak odločili predvsem zaradi prepričanja, da je to edina možnost za dvig slovenske rokometne lige in slovenskega rokometa. Ta se že pretekli dve leti sooča s stanjem, ko prva moška liga ni imela sponzorja tekmovanja, tudi sicer pa je bilo zaradi že prej navedene krize manj prilivov od pričakovanj. Z organizacijo tekmovanja pod okriljem RZS bi se ponovno vzpostavila možnost trženja slovenskega rokometa v celoti, to je tako reprezentančnega, kot tudi ligaškega kot skupni produkt. Znova bi produkt postal rokomet kot celota in ne posamezne lige ali reprezentance. Prepričani smo, da moramo vsi v rokometu delovati v isto smer, z istimi cilji in verjamemo, da bomo s to potezo storili prvi korak k uresničitvi tega cilja."

 

 

MRK Krka, RD Izola Istrabenz Plini, RK Celje Pivovarna Laško, RK Cimos Koper, RK Gorenje Velenje, RK Krško, RK Maribor Branik

 

 

 

IZJAVA ZA JAVNOST - SEDEM KLUBOV IZSTOPA IZ ZROPS-a