20. 6. 2011

Slovenski mladinci z zmago proti Grčiji začeli nastop na mednarodnem turnirju v Katarju

V okviru priprav na bližnje svetovno prvenstvo v Grčiji slovenska moška mladinska reprezentanca nastopa na turnirju v Katarju. V prvem krogu so Slovenci premagali Grčijo, gostiteljico SP, z dvanajstimi zadetki razlike (33:21).

 

 

Slovenija - Grčija 33:21 (19:7)

 

Doha - Športna dvorana Al-Gharafa, gledalcev: 150; sodnika: Fahd El-Kaabi in Aly El-Yazedi (oba Katar).

 

Slovenija: Perovšek, Lesjak, Cingesar 1, Gaber 1, Mackovšek 2, Jelovčan 1, Marguč 6, Medved 3 (1), Nosan, Papež 4, Poklar 4, Poteko, Smolnik 3, Stegne 3, Zarabec 5 (2); selektor: Ivezič.

 

Grčija: Delimitis, Loizos, Arvanitidis, Giannopoulos 1, Ioannidis 3, Kandylas 1, Koktsidis 4, Kontis 1, Kouroumlidis, Koutsikopoulos 4, Nikolaidis 3, Papadionysiou, Pitos, Tatsis 1, Tsiras 1, Zampounis 2; selektor: Perros.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Grčija 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 12 minut, Grčija 8 minut.

 

 

Grčija bo od 17. do 31. julija letos gostila svetovno prvenstvo za mladince, na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča. Slovenci bodo nastopili v skupini s Francijo, Srbijo, Tunizijo, Čilom in Norveško, v pripravah za veliko tekmovanje pa igrajo tudi na mednarodnem turnirju v Katarju.

Proti gostiteljem SP so slovenski rokometaši na tekmi v Dohi hitro pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Že do konca prvega polčasa so si priigrali nedosegljivo prednost dvanajstih zadetkov - bilo je 19:7. Čeprav je v nadaljevanju ritem igre nekoliko popustil, zmaga izbrane vrste Slovenije seveda niti za trenutke ni bila ogrožena.

 

Na koncu tekme je razlika v slovensko korist znašala toliko kot ob polčasu - dvanajst zadetkov (33:21). Pri zmagovalcih sta bila strelsko najučinkovitejša Gašper Marguč (6 zadetkov) in Miha Zarabec (5).

 

V drugem krogu turnirja v Katarju se bodo slovenski mladinci pomerili z gostitelji (v torek, 21. junija 2011), naslednji dan pa na zadnji tekmi še s Portugalsko.