21. 6. 2011

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na turnirju v Katarju zlahka opravila z gostitelji

Po zmagi proti Grčiji (33:21) se je moška mladinska reprezentanca Slovenije na mednarodnem turnirju v Katarju pomerila z domačo izbrano vrsto. Slovenci so gostitelje v drugem krogu suvereno premagali s 40:26 (18:11).

 

 

Katar - Slovenija 26:40 (11:18)

 

Doha - Športna dvorana Al-Gharafa, gledalcev: 200, sodnika: Al-Ghamedi in Saleh (ob Katar).

 

Katar: Hamdoon, Al-Kuwari, Al-Fehaid 4, Sinen 1, Morgan 2, Alsultan 6, Aissa, Abidi 1, Garba, Hahsagic 1, Ddualeh, Magdich 1, Soussi 1, Alkhalf 3, Ayed 1, Blel 5; selektor: Borut Maček.

 

Slovenija: Perovšek (8 obramb), Taletovič (8 obramb), Cingesar, Gaber 1, Mačkovšek 2, Jelovčan 2, Marguč 6, Medved 3 (1), Nosan 4, Papež 6, Poklar 5, Poteko 1, Smolnik 3, Stegne 1, Zarabec 6; selektor: Slavko Ivezič.

 

Sedemmetrovke: Katar 2 (0), Slovenija 2 (1).

 

Izključitve: Katar 8 minut, Slovenija 10 minut.

 

 

Slovenski mladinci so pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča v drugem krogu mednarodnega turnirja v Dohi v Katarju dosegli še drugo zmago. Potem ko so v prvem krogu zlahka premagali Grčijo, gostiteljico letošnjega svetovnega prvenstva, so se v drugem pomerili z domačo izbrano vrsto Katarja.

 

Že na začetku tekme so si slovenski rokometaši priigrali pet zadetkov prednosti, Katarci pa so vsaj delno in začasno vzpostavitev ravnotežja na igrišču dosegli šele po minuti odmora, ki jo je vzel njihov selektor in slovenski trener Borut Maček. Kljub temu so Slovenci v nadaljevanju prvega dela igre naskok povečali še za dva zadetka in na odmor odšli z visoko razliko sedmih golov (18:11).

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Naša reprezentanca je gostitelje nadigrala v vseh elementih rokometne igre, posledično pa je naraščala tudi prednost v njeno korist. Po zadnjem znaku sirene na tekmi v Dohi je znašala kar štirinajst zadetkov - 40:26.

 

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Na tekmi proti Katarju je bil naš osnovni cilj obramba 3-2-1 z vsemi možnimi postavitvami. Zadovoljen sem s pristopom in borbenostjo, razlika je bila visoka, vendar je bilo hkrati opaziti, da še nismo v vrhunski formi. Priložnost so dobili vsi igralci in jo po večini tudi uspešno izkoristili."

 

 

V zadnjem krogu mednarodnega turnirja v Katarju čaka Slovenijo še obračun z reprezentanco Portugalske. Poleg Slovenije so Portugalci edini, ki so na prvih dveh tekmah dvakrat zmagali, tako da bo neposredni dvoboj odločal o končnem prvem mestu v Dohi.

 

 

Vrstni red po drugem krogu: Slovenija (+ 26) in Portugalska (+ 16) po 4 točke, Katar (- 20) in Grčija (- 22) po 0.