22. 6. 2011

Po zmagi proti Portugalski so slovenski mladinci osvojili prvo mesto na turnirju v Katarju

Na odločilni tekmi na turnirju v Katarju je moška mladinska reprezentanca Slovenije premagala Portugalsko s 25:24. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je osvojilo prvo mesto brez izgubljene točke (tri zmage na treh tekmah).

 

 

Slovenija - Portugalska 25:24 (16:13)

 

Doha - Športna dvorana Al-Gharafa, gledalcev: 200, sodnika: El-Kaabi in El-Ghamedi (oba Katar).

 

Slovenija: Lesjak (7 obramb), Taletovič (6 obramb), Cingesar 1, Gaber, Mačkovšek, Jelovčan, Marguč 7 (2), Medved 1, Nosan 6, Papež 3, Poklar 2, Poteko, Smolnik, Stegne, Zarabec 5; selektor: Slavko Ivezič.

 

Portugalska: Vilhena, Oliveira, Persqueria 4, Rosario 1, Ferraz 4, P. Marques 1, Areia, Duarte, N. Silva 1, Moreira 7, R. Silva 2, Portela 1, Siqueria, Ramos 2, Kuybida, Santos; selektor: Rolando Freitas.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Portugalska 2 (1).

 

Izključitve: Slovenija 12 minut, Portugalska 8 minut.

 

Rdeči karton: Freitas (Portugalska).

 

 

Po dveh visokih zmagah proti Grčiji in Katarju se je moška mladinska reprezentanca Slovenije v zadnjem krogu mednarodnega turnirja v Dohi v Katarju pomerila s Portugalsko. Obe reprezentanci sta imeli pred zadnjim krogom po štiri točke, zato je medsebojni dvoboj odločal o končnem prvem mestu. Zaradi boljše razlike v zadetkih je Sloveniji za prvo mesto na turnirju zadoščal že neodločen izid (točka).

 

Kljub temu so igralci selektorja Iveziča obračun s Portugalci, ki so na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu na Slovaškem osvojili srebrno kolajno, odlično začeli. Po dvajsetih minutah so imeli že osem zadetkov prednosti (15:7) in kazalo je, da bodo suvereno opravili z nasprotniki. Toda visoko vodstvo je slovenske rokometaše očitno malce uspavalo, njihovo popuščanje pa so Portugalci spretno izkoristili in se do konca prvega polčasa približali le na tri zadetke zaostanka (13:16).

Tudi uvodni del drugega polčasa je pripadel portugalskim mladincem, ki so po treh zaporednih zadetkih najprej izenačili na 16:16, nato pa so si nekajkrat priigrali minimalno prednost. Navkljub številnim poškodbam je Slovencem uspel preobrat in v končnico tekme so vstopili z dvema zadetkoma naskoka. Portugalci so se sicer približali le na gol zaostanka, toda Ivezičeva četa je tekmo suvereno pripeljala do konca.

 

Slovenska reprezentanca je brez izgubljene točke končala turnir v Katarju, drugo mesto pa so osvojili Portugalci. Slovenci se jutri vračajo v domovino, kjer jih v naslednjih dveh tednih čaka zaključni del priprav pred odhodom na mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo med 17. in 30. julijem 2011 potekalo v Solunu v Grčiji.