20. 7. 2011

Žiga Smolnik: Tudi na tekmi proti Srbiji bosta odločali dnevna forma in igra v obrambi

Žiga Smolnik je eden od dveh igralcev koprskega Cimosa, ki na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji nosita dres reprezentance Slovenije. Prepričan je, da bo na tekmi četrtega kroga proti Srbiji večji pritisk na strani nasprotnikov.


Za vami so prve tri tekme na SP v Grčiji. Kako bi jih ocenili?

Prvo tekmo proti Tuniziji nismo odigrali tako, kot znamo, vendar smo kljub temu slavili. Tekma s Čilom, ki je sledila v ponedeljek, je bila malce lažja in z nasprotniki nismo imeli bistvenih težav. Toda tekma z Norveško je že bila tista »ta prava«. Na njej smo prikazali odlično predstavo in zasluženo zmagali.


Po dnevu premora vas v četrtek čaka dvoboj s Srbi, ki jih dobro poznate in ki za napredovanje v osmino finala nujno potrebujejo zmago.

S Srbi se dobro poznamo, saj smo z njimi v zadnjem obdobju odigrali kar tri tekme. Nam morebitna zmaga prinaša prvo mesto v skupini in s tem lažjega nasprotnika v osmini finala, Srbi pa to tekmo enostavno morajo dobiti. Menim, da bo odločala dnevna forma ter kot znova in znova poudarjamo - obramba.


V pretekli sezoni v članskem moštvu Cimosa niste odigrali pomembnejše vloge. Kaj pričakujete v prihajajoči sezoni, ko boste kot posojeni igralec nastopali za novega prvoligaša Izolo?

Vsekakor pričakujem, da bom v prihajajoči sezoni v dresu Izole odigral pomembnejšo vlogo in se bomo s soigralci enakovredno kosali z ostalimi moštvi v prvi ligi.


In še za konec: zakaj imate vzdevek »Žvižgo«?

(smeh) Tako me kliče zgolj moj brat, ki mi je tudi dal ta vzdevek. Ko sem bil še otrok, sem si namreč zelo rad požvižgaval.