13. 8. 2011

Mladinska reprezentanca Slovenije premagala Ukrajino in osvojila predzadnje mesto na EP

Na evropskem prvenstvu na Nizozemskem se je ženska mladinska reprezentanca Slovenije na tekmi za končno 15. mesto pomerila z Ukrajino. Zmaga je pripadla Sloveniji (25:20), ki je tako osvojila predzadnje mesto na letošnjem EP.

Slovenija - Ukrajina 25:20 (10:6)

Arnhem - Športna dvorana Valkenhuizen, gledalcev: 50, sodnici: Ilijeva in Karbeska (oba Makedonija).

Slovenija: Brecelj, Krajnc 8, Barič 6, Pelikan 5, Mrmolja 4, Amon 1, Čajko 1, Amon, Čečkova, Gobbo, Hofinger, Hren, Korenič, Likar, Nakič, Sunarič.

Ukrajina: Mihovič 5, Burlačenko 4, Andrijčuk 2, I. Belmas 2, Metelska 2, A. Belmas 1, Ljebedjeva 1, Peredery 1, Reva 1, Sinčuk 1, Drembach, Kompanjec, Krebs, Procenko, Rudajeva.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Ukrajina 7 (3).

Izključitve: Slovenija 2 minuti, Ukrajina 4 minute.

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem končala z zmago. Ekipa selektorja Uroša Bregarja je na tekmi za končno 15. mesto premagala Ukrajino s 25:20 in osvojila predzadnje mesto na EP.

Slovenske mladinke so tako že drugič na Nizozemskem premagale izbrano vrsto Ukrajine, saj so bile uspešnejše že v drugem delu EP - bilo je 23:22. Na tekmi za končno 15. mesto so imele Slovenke, pri katerih je bila za najboljšo igralko izbrana vratarka Tea Brecelj, že po prvem polčasu štiri zadetke prednosti (10:6).
Tudi v nadaljevanju so slovenske rokometašice zlahka držale visoko razliko, strelsko pa sta bili najbolj razpoloženi Lea Krajnc (8 zadetkov) in Polona Barič (6). V drugem polčasu so prednost še povišale in na koncu zasluženo zmagale s 25:20.

Naša reprezentanca je na EP na Nizozemskem odigrala sedem tekem, njen izkupiček pa so tri zmage in štirje porazi ter končno 15. mesto. Slovenke so premagale Romunijo in Ukrajino (dvakrat), izgubile pa proti Španiji, Rusiji, Norveški in Poljski.

SKUPINA ZA UVRSTITEV OD 13. DO 16. MESTA:

petek, 12. avgust 2011, ob 12.30: Slovenija - Poljska 25:26 (13:9)

petek, 12. avgust 2011, ob 15.00: Madžarska - Ukrajina 28:22 (15:14)

ZA KONČNO 15. MESTO:

sobota, 13. avgust 2011, ob 12.30: Slovenija - Ukrajina 25:20 (10:6).

Slovenske mladinke po porazu proti Poljski čaka tekma za 15. mesto na EP z UkrajinoSlovenija izgubila z Norveško, v petek s Poljsko v skupini od 13. do 16. mestaNa prvi tekmi za uvrstitev od 9. do 16. mesta na EP slovenske mladinke premagale UkrajinoNa evropskem prvenstvu za mladinke znanih vsem osem udeleženk zaključnega delaSlovenke na EP dosegle prvo zmago proti Romuniji; zdaj v boj od 9. do 16. mestaŽenska mladinska reprezentanca Slovenije je v drugem krogu EP visoko izgubila proti RusijiEP na Nizozemskem so slovenske mladinke začele s porazom proti Španiji