30. 9. 2011

Igralke Krke izgubile prvo tekmo evropskega pokala pokalnih zmagovalk v Španiji

Na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalk so rokometašice Krke v Španiji izgubile z ekipo Mar Sagunto s 23:30 (14:13). Povratna tekma bo v soboto, 1. oktobra 2011, prav tako v Španiji.

Krka - Mar Sagunto 23:30 (14:13)

Sagunto/Valencia - Dvorana Rene Marigil, gledalcev: 300, sodnika: Riga in Thomassen (oba Belgija).

Krka: Hajdinjak, Korenič (7 obramb), Murn (3 obrambe), Okleščen 2, Čigoja 1, Veble 1, Ačkar 9, Hribar, Maršič 2, Kek, Ahlin 2, Dvornik, Rudman, Nadu 4, Videnič 1, Derčar 1.

Mar Sagunto: Alvarez, Gadelha, Gutterrez 2, Rodrigues 5, N. Fernandez, A. Fernandez 1, Mateo 4, Guerola 2, Asensi 1, Escribano 4, Chavez 1, Saavedra, Alonso 10.

Sedemmetrovke: Krka 3 (2), Mar Sagunto 5 (5).

Izključitve: Krka 20 minut, Mar Sagunto 8 minut.

Proti Špankam, ki so v sezoni 1996/97 osvojile tudi naslov evropskih prvakinj (takrat pod imenom Mar Valencia), so si rokometašice Krke na prvi tekmi že na začetku priigrale tri zadetke prednosti (5:2). Toda gostiteljice so kmalu ujele priključek, kljub temu pa je ekipa trenerja Salvadorja Kranjčiča prvič polčas dobila z golom naskoka (14:13).

Prvi zadetek v drugem polčasu so dosegle igralke Krke (15:13), vendar sta v nadaljevanju prišla do izraza večja izkušenost igralk španskega kluba in nenavadno razmerje v izključitvah (Krka kar 20 minut, Mar Sagunto samo osem). V 40. minuti so tako Španke, ki imajo v svojih vrstah tudi tri Brazilke, ujele rezultatski priključek.

Gostiteljice so spretno izkoristile dva rdeča kartona v ekipi slovenskih pokalnih finalistk iz Novega mesta zaradi tretje izključitve (Nives Ahlin v 50. minuti, Ines Čigoja v 56. minuti) in tehtnico dokončno nagnile na svojo stran. V španski ekipi je bila najučinkovitejša Patricia Jimenez Alonso z desetimi zadetki, pri Krki pa Filipa Ačkar z devetimi.

Na povratni tekmi, ki bo prav tako v Španiji (sobota, 1. oktober 2011, ob 19. uri), bodo skušale Novomeščanke vendarle nadomestiti visok zaostanek in se uvrstiti v tretji krog evropskega pokala pokalnih zmagovalk.