13. 11. 2011

Gorenje na derbiju desetega kroga v 1. NLB Leasing ligi premagalo Celjane z 31:26

Na derbiju desetega kroga v 1. NLB Leasing ligi sta se v Rdeči dvorani v Velenju pomerila Gorenje in Celje Pivovarna Laško. Domače moštvo je zmagalo z 31:26 (15:13) in prevzelo tudi prvo mesto na lestvici s točko prednosti pred Celjani.

 

 

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 31:26 (15:13)

 

Velenje – Rdeča dvorana, gledalcev 2000, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

Gorenje Velenje: Gajić (13 obramb), Zaponšek, Taletovič, Melić 6 (2), Bezjak 9, Dolenec 7 (2), Rutar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 2, Golčar, Gams 1, Bajram, Šimič 2, Dujmović 1.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (5 obramb), Skok (3 obrambe), Mlakar 2, Marguč 4, Žuran 1, Razgor 5, Toskić 3, Ranevski, Poklar, Poteko, Metličić 2, Mačkovšek 2, Žvižej 7 (3).

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (4), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

 

 

 

Pred tekmo (ob 16.30) sta se pomerili veteranski ekipi Gorenja in Celja Pivovarne Laško, njun dvoboj pa je imel spominsko-človekoljuben pomen, saj je bil namenjen umrlemu nekdanjemu rokometašu Iztoku Pucu. Nato je sledil derbi v Rdeči dvorani, ki si ga je ogledalo kar 2000 gledalcev, začetek pa je pripadel moštvu trenerja Branka Tamšeta.

 

 

Njegovi fantje (nastopili so brez poškodovanih Željka Muse, Nikole Manojlovića, Miha Svetelška in Nika Medveda) so povedli s 4:1 in 5:2, toda gostje (brez Nemanje Zelenovića, Carlosa Prieta in Gregorja Potočnika) so kmalu uspeli izenačiti na 6:6. V nadaljevanju so si pivovarji nekajkrat priigrali zadetek prednosti, nazadnje pri 12:11, toda Velenjčani so zatem naredili delni izid 3:0 in tik pred koncem prvega polčasa spet imeli dva zadetka prednosti (14:12).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel domačim rokometašem, ki so z dvema zaporednima goloma poskrbeli za prvo prednost s "plus štiri" (17:13). Enaka razlika je bila tudi pri 18:14, vendar so se Celjani v 40. minuti približali le na zadetek zaostanka (18:19).

 

 

Poleg vratarja Ivana Gajića (13 obramb) sta pri Velenjčanih blestela strelsko razpoložena Marko Bezjak (9 zadetkov) in Jure Dolenec (7), kljub temu pa so gostje sredi drugega polčasa zaostajali le z 19:28.

 

 

Toda zatem so igralci Gorenja pokazali, kdo je gospodar na parketu v Rdeči dvorani. Naredili so namreč delni izid 7:0, na nasprotni strani pa Celjani kar enajst minut niso uspeli zadeti mreže gostiteljev. Ko je bilo v 52. minuti na semaforju 28:19 za Gorenje, je bil zmagovalec derbija seveda odločen.

 

 

Celjani so v končnici tekme vsaj delno omilili visok poraz, omeniti pa velja, da je najnovejša okrepitev Gorenja, reprezentant Matej Gaber, k uspehu svojega kluba prispeval dva zadetka.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)1. NLB Leasing liga - 10. krogGorenje na derbiju proti Celju Pivovarni Laško kar brez štirih poškodovanih igralcevRibničani po dveh podaljških slavili v Šmartnem in se uvrstili v četrtfinale pokala SlovenijeReprezentant Matej Gaber podpisal triletno pogodbo z rokometnim klubom Gorenje Velenje1. NLB Leasing liga - 9. krogNa derbiju devetega kroga so Celjani v domačem Zlatorogu povsem nadigrali Cimos iz KopraNa trenerski klopi Gorenja iz Velenja bo Branka Tamšeta zamenjal Matjaž Tominec1. NLB Leasing liga - 8. krog