27. 11. 2011

Mariborčani na prvi tekmi tretjega kroga pokala challenge gostijo Radnički iz Kragujevca

V tretjem krogu evropskega pokala challenge se bodo rokometaši Maribora Branika pomerili s srbskim klubom Radnički iz Kragujevca. Prva tekma med slovenskim in srbskim moštvom bo v nedeljo, 27. novembra 2011, ob 18. uri v mariborski dvorani Tabor.

V dvorani Tabor (vstop prost) se bosta pomerila kluba, ki sta lani v državnih prvenstvih osvojila peti mesti in ki sta se v minuli sezoni uvrstila v četrtfinale evropskih pokalnih tekmovanj - Mariborčani v pokalu pokalnih zmagovalcev, Kragujevčani pa prav v pokalu challenge. Rokometaši Branika v domačem prvenstvu trenutno zasedajo peto mesto, igralci Radničkega pa tretje.

"Gre za moštvo, ki se je letos precej okrepilo in ki igra lep rokomet, še posebej v fazi postavljene obrambe. Res bomo morali napraviti vse tako, kot je treba, če želimo napredovati v naslednji krog tekmovanja. Imamo vse možnosti, ampak potrebno bo pokazati prav vse, kar znamo," je povedal trener rokometašev Maribora Branika dr. Marko Šibila. Po njegovem mnenju je Radnički iz Kragujevca boljše od srbske Kolubare iz Lazarevca, ki so jo Mariborčani lani brez težav izločili v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev.

V klubskem vodstvu Radničkega so imeli pred letošnjo sezono ambicije za sam vrh v državnem prvenstvu. Zaradi tega so se okrepili z izkušenima zunanjima igralcema Ivanom Šmigićem in Milanom Vučićevićem. Slednji je med drugim igral v nemški ligi pri Gummersbachu in nazadnje pet let na Portugalskem, zelo dobro pa pozna tudi slovenski rokomet, saj je nosil dres Prul in Preventa.

Tudi Šmigić ima nekaj izkušenj s slovenskim rokometom, saj je pred leti igral za Izolo, drugače pa je nastopal tudi v Španiji ter nazadnje v romunski Constanti in makedonskem Metalurgu, kjer je igral v ligi prvakov. Vsekakor so gostje iz Kragujevca močni tudi na vratarski poziciji, na kateri po formi izstopa še en izkušeni igralec - Dejan Zlatanović. V igralskem kadru Radnički nima tujcev, veliko igralcev pa izhaja iz njihove močne rokometne šole.

Izkušnje s srbskim rokometom pa ima eden stebrov mariborske igre Milan Mirković. "To bo naša letošnja prva evropska tekma, tako da - kar se tiče pričakovanj in želje nas vseh po dokazovanju - ne vidim težav. Kar se tiče Radničkega: res je, da je že dolgo, odkar sem nazadnje igral v Srbiji, ampak sem vseeno pridobil nekaj informacij o tokratnem nasprotniku, tako da poznamo določene zadeve. Vsekakor smo to nadgradili z ogledom videoposnetkov in napotki trenerja Šibile, tako da pričakujem zmago," je napovedal igralec mariborskega kluba Milan Mirković.

Tekma Maribor Branik - Radnički Kragujevac bo v nedeljo, 27. novembra 2011, ob 18. uri v dvorani Tabor. Sodila jo bosta Čeha Bedrich in Lukas Frieser, delegat pa bo Slovak Stefan Klar.