26. 11. 2011

Velenjčani na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF do tal potolkli španski Valladolid

Rokometaši Gorenja so vrhunsko opravili svojo nalogo na prvi tekmi tretjega kroga v evropskem pokalu EHF. V Rdeči dvorani so Velenjčani premagali španski Valladolid kar z desetimi zadetki razlike (33:23).

Gorenje Velenje - Valladolid 33:23 (18:11)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 900, sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

Gorenje Velenje: Gajić (15 obramb), Zaponšek, Taletovič, Melić 10, Medved 3 (1), Bezjak 5, Dolenec 4, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 4, Musa 1, Gaber, Golčar 1, Gams, Bajram 3, Šimič, Dujmovič 1.

Valladolid: Sierra, Asier Antonio, Urizar, Alonso, Eilert 1, Krivokapić 3, Romero 3, Gurbindo 3, Avila, Tokić, Rodriguez, Joli 5 (2), Čutura 4, Nikčević 4 (1).

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (1), Valladolid 6 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 16 minut, Valladolid 8 minut.

Rdeči karton: Cehte (Gorenje Velenje, 56. minuta).

Na prvi tekmi tretjega kroga v evropskem pokalu EHF so rokometaši Gorenja suvereno opravili s favoriziranimi gosti iz Španije (33:23). Povratna tekma bo v soboto, 3. decembra 2011, ob 20. uri v Valladolidu.

Z odlično igro - tako v obrambi kot v napadu - so igralci trenerja Branka Tamšeta pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani popolnoma nadigrali razglašene in živčne goste. Kljub temu, da pri Velenjčanih ni bilo poškodovanih Nikole Manojlovića in MIha Svetelška, so njegovi soigralci povsem nadigrali Valladolid.

V uvodnih minutah so aktualni slovenski podprvaki povedli s 3:0, tudi v nadaljevanju pa so vrata četrtouvrščenega moštva španske lige rešetali z vseh položajev. Razlika v domačo korist je vztrajno naraščala (10:6, 15:10) in gostujoče moštvo ni našlo nobenega pravega protiorožja za odlične Velenjčane.

Pri gostiteljih sta blestela vratar Ivan Gajić, ki je zbral 15 obramb, in Fahrudin Melić, ki je kar desetkrat zatresel Valladolidovo mrežo. Prvi polčas se je končal z vodstvom Gorenja za sedem zadetkov (18:11), kljub visoki prednosti pa Tamšetova četa niti v nadaljevanju ni popuščala.

Posledice odlične velenjske igre v obrambi in napadu so bile seveda vidne tudi na semaforju (20:12, 23:15, 29:20...). Najvišja razlika na tekmi v Rdeči dvorani je bila v 55. minuti, ko so imeli Velenjčani že neverjetnih dvanajst zadetkov naskoka - bilo je kar 32:20.

Fahrudin Melić, rokometaš Gorenja: "Najprej zahvala vsem v dvorani, vzdušje je bilo enkratno. Kar se tiče same tekme, moram reči, da smo odigrali dobro in to se je poznalo tudi na koncu pri rezultatu. Imeli smo še nekaj rezerve in nekaj neizkoriščenih priložnosti, a se to ni tako odrazilo v naši igri. Čaka nas še ena tekma in dali bomo vse od sebe, da obdržimo pozitiven rezultat."

Guillaume Joli, rokometaš Valladolida: "Ko izgubiš z desetimi zadetki razlike, je definitivno nekaj narobe. Dejstvo je, da če želimo napredovati, moramo doma pokazati bistveno boljšo igro. Če se nam vse "poklopi", se bomo lahko nadejali dobrega rezultata."

Gorenje v tretjem krogu evropskega pokala EHF čaka obračun s španskim Valladolidom