26. 11. 2011

Slovenska ženska kadetska reprezentanca s sredozemskih iger v Italiji s srebrno kolajno

Na sredozemskih igrah v Italiji je ženska kadetska reprezentanca Slovenije dosegla velik uspeh. Ekipa selektorja Bojana Voglarja je osvojila srebrno kolajno, potem ko je v finalu izgubila proti Portugalski s 26:37.

V Italiji je na letošnjih sredozemskih nastopilo osem ženskih kadetskih reprezentanc, poleg gostiteljic in Slovenk še Hrvaška, Francija, Črna gora, Portugalska, Tunizija in Turčija. V prvem delu tekmovanja se je igralo po sistemu vsak z vsakim, kar pomeni, da je vsaka reprezentanca odigrala po sedem tekem, nato pa so zadnji dan sledili še dvoboji za končna mesta.

Slovenske kadetinje so imele po prvih petih tekmah stoodstotni izkupiček, saj so petkrat zmagale (Črna gora, Turčija, Italija, Hrvaška, Portugalska). Prvi poraz so doživele v šestem krogu proti Franciji, na zadnji tekmi skupinskega dela pa so bile boljše od Tunizije.

Za prvo mesto in zlato kolajno na sredozemskih igrah sta se pomerili reprezentanci, ki sta bili najboljši v skupinskem delu tekmovanja. Na finalnem dvoboju med Portugalsko in Slovenijo je šlo za ponovitev tekme iz skupinskega dela, v katerem so Slovenke slavile s 23:19.

Toda v velikem finalu so bile uspešnejše Portugalke, ki so zmagale s 37:26 (10:9, 12:8, 15:9). Slovenija je na finalni tekmi proti Portugalski igrala v naslednji postavi: Petek, Čater 1, Mrmolja 8, Feldin 2, Zrimšek, Veble 1, Tumpej, Melavc, Krošelj, Benedičič 2, Milakovič 2, Bužekijan 3, Hrovatič, Ugrin 4, Zulič 3, Valjavec. Pri Portugalkah so bile najučinkovitejše Rodrigues (9 zadetkov), Lopes (7), Soares in Faleiro (po 6).

KONČNI VRSTNI RED:

1. Portugalska

2. Slovenija

3. Francija

4. Črna gora

5. Hrvaška

6. Turčija

7. Italija

8. Tunizija

Več o sredozemskih igrah v Italiji in nastopu slovenske ženske kadetske reprezentance lahko preberete  TUKAJ

Na sredozemskih igrah slovenske kadetinje izgubile s Francijo in premagale TunizijoKadetinje so na sredozemskih igrah v Italiji na peti tekmi dosegle že peto zmago