26. 1. 2012

Kapetan Uroš Zorman: Za nas bi bilo peto mesto na EP v Srbiji skoraj kot zlata kolajna

Zadnjo tekmo na letošnjem evropskem prvenstvu v Srbiji bodo slovenski rokometaši odigrali v petek, 27. januarja 2012. Ob 15.15 se bodo v Areni v Beogradu pomerili z Makedonijo za končno peto mesto in nastop v kvalifikacijah za OI v Londonu.

 

 

"Pred odhodom na EP smo si kot ekipa za cilj zadali nastop v kvalifikacijah za OI in sedaj imamo to priložnost. Prepričan sem, da so si fantje to tudi zaslužili – ne le s svojo igro, ampak smo športno srečo izzivali tudi s svojim odnosom, pristopom, hotenjem, voljo in željo," je pred selitvijo iz Novega Sada v Beograd dejal slovenski selektor Boris Denič. Nadeja se, da se bodo fantje uspeli regenerirati v čim večji meri do tekme z Makedonijo, na kateri Denič pričakuje – zmago.

 

 

Po Deničevem mnenju imajo v obeh taborih pravico biti optimisti pred odločilno tekmo za peto mesto. "Makedonija me po eni strani sicer ni posebno navdušila, a pa drugi strani je eno izmed pozitivnih presenečenj letošnjega tekmovanja. Njena igra je kakovostna in srčna, njena obramba 3-2-1 pa deluje zelo dobro. V napadu se večina stvari vrti okoli odličnega Kirila Lazarova, ki ni samo vrhunski strelec, ampak dobro sodeluje tudi s soigralci," ocenjuje selektor Denič.

 

 

Uroš Zorman priznava, da je ponosen na to, da je kapetan takšne ekipe, kot je slovenska reprezentanca. "V sredo je bil za nas srečen dan, čeprav smo izgubili proti Španiji, a so nam na srečo šli na roko rezultati drugih tekem. Toda upam si trditi, da smo si srečo tudi zaslužili," pravi Uroš Zorman in priznava, da sta bili dve zaporedni tekmi v dveh dneh (Madžarska, Španija) hud zalogaj: "Toda med današnjim dnevom smo spet prišli v naš stari ritem, v katerem je en dan tekma, drugi dan počitek in regeneracija, nato pa spet tekma."

Na tekmi za peto mesto bo v igri velik vložek – uvrstitev v kvalifikacije za nastop na OI v Londonu. "Za nas bi bilo končno peto mesto skoraj kot zlata kolajna. Doslej na nobeni od šestih tekem še nismo zatajili in noben nasprotnik nas še ni nadigral. To se ne sme zgoditi niti na zadnji tekmi. Evropsko prvenstvo moramo končati v pravem slogu in mu dati piko na i – z zmago proti reprezentanci Makedonije," je optimistično razpoložen kapetan Zorman.

 

 

Desnokrilni igralec Dragan Gajič je pred sklepnim delom Eura 2012 na drugem mestu med strelci s 44 zadetki, na prvem pa je Makedonec Kiril Lazarov. "Cilj je bila uvrstitev v olimpijske kvalifikacije in zdaj moramo narediti vse, da ga dosežemo. Oboji smo dobri, borbeni in srčni, prav tako smo oboji pozitivno presenečenje letošnjega tekmovanja. Kljub temu pa mislim, da smo kakovostnejši od Makedoncev in da bomo to dokazali tudi na igrišču," ocenjuje Dragan Gajič.

 

 

Gajič kot plusa pri naših nasprotnikih omenja njihovo obrambo in vratarja Ristovskega, kot glavne adute slovenske izbrane vrste pa omenja hitrost in visok ritem igre: "V igri moramo uveljaviti svoje adute, po drugi strani pa se izogibati napadom na njihovo postavljeno obrambo, pri katerih bi lahko imeli velike težave. Čeprav bo večina gledalcev na strani makedonske reprezentance, to ni nujno prednost, saj bo to pomenilo tudi večji pritisk na njihove igralce."

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)