11. 2. 2012

V Bonifiki v dramatični končnici rokometaši Cimosa izpustili iz rok zmago proti Metalurgu

V osmem krogu v skupini C v evropski ligi prvakov je koprski Cimos v domači dvorani Bonifika gostil ekipo Metalurga iz Skopja. Po dramatični končnici se je slovensko-makedonski dvoboj končal z neodločenim izidom 22:22 (11:11).

 

 

Cimos Koper – Metalurg Skopje 22:22 (11:11)

 

Koper – Dvorana Bonifika, gledalcev: 2500, sodnika: Abrahamsen in Kristiansen (oba Norveška).

 

Cimos Koper: Škof (6 obramb), Vran (5 obramb), Skoko, Dobelšek 4, Brumen, Čemas, Bombač 7 (2), Poklar, Džono, Krivokapić 5 (1), Skube 3, Konečnik 2, Rapotec, Bogunović, Bundalo 1, Osmajić.

 

Metalurg Skopje: Stanić (18 obramb), Angelov, Levov, Dimovski 1, Madzoski, Marković 6, Georgievski 2, Kozlina 4, Manaskov 2, Mirkulovski 2, Markoski, Mojsoski, Mojsovski 2, Stoilov, Stojčevski, Alušovski 3.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (3), Metalurg Skopje 0.

 

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Metalurg Skopje 12 minut.

 

Rdeči karton: Mirkulovski (Metalurg, 60. minuta).

 

 

 

Pred medsebojno tekmo v Bonifiki sta imela Cimos in Metalurg po sedmih krogih v skupini C enako število točk - po devet. Tudi po dvoboju v Kopru si slovenski in makedonski klub delita drugo mesto s po desetimi točkami, a za končno številko 2 ima po neodločenem izidu (22:22) zdaj večje možnosti moštvo iz Skopja.


 

Po dveh začetnih izenačenjih (1:1 in 2:2) si je Metalurg v deveti minuti prvič priigral dva zadetka prednosti (4:2). V gostujočih vratih je blestel nekdanji Cimosov član Darko Stanić, ki je v prvih minutah zbral pštiri obrambe, pri gostiteljih pa odlični Dean Bombač, ki je do 13. minute zbral že pet zadetkov.

Z delnim izidom 4:0 so Koprčani znova prevzeli rezultatsko pobudo (6:4 v 13. minuti), vendar so si Makedonci s tremi zaporednimi zadetki (dva je prispeval tudi Slovenec Miladin Kozlina) znova priigrali minimalno prednost (7:6). Sledila so še tri izenačenja (7:7, 8:8, 9:9), med izključitvijo Filipa Mirkulovskega in zgrešeni sedemmetrovki Deana Bombača pa je Metaurg pobegnil na 11:9.


 

Kljub odličnim obrambam Darka Stanića (v prvem polčasu jih je zbral kar 13) je končnica pred odhodom na odmor pripadla aktualnim slovenskim prvakom. Med izključitvijo kapetana Uroša Rapotca je v polno zadel Robi Konečnik (10:11 v 26. minuti), v predzadnji minuti prvega polčasa pa je za novo izenačenje na 11:11 poskrbel Milorad Krivokapić.

 

 

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle moštvu hrvaškega trenerja Lina Červarja, ki je dvakrat povedlo z dvema zadetkoma naskoka (13:11 in 14:12), vendar so ga gostitelji ujeli pri izidu 14:14 v 36. minuti. Metalurg je nato odlično izkoristil izključitev Robija Konečnika in si priigral vodstvo s 17:15, toda Sebastian Skube je z igralcem več (na kazenski klopi je bil Filip Mirkulovski) je odgovoril z dvema zaporednima zadetkoma za 17:17 v 43. minuti.

Po izenačenju na 18:18 so si rokometaši Cimosa priigrali dva zadetka prednosti, čeprav so bili zaradi izključitve Jureta Dobelška v zdesetkani zasedbi. Metalurgov vratar Darko Stanić v drugem polčasu ni bil več tako razpoložen (le pet obramb), na nasprotni strani pa je Cimosov trener Fredi Radojkovič že v 40. minuti namesto Gorazda Škofa med vratnici poslal Jureta Vrana, ki je v dvajsetih minutah zbral pet obramb.


 

Čeprav je Milorad Krivokapić v 56. minuti zgrešil sedemmetrovko, je odbito žogo ujel Jure Dobelšek in svojemu moštvu priigral rekordno prednost na tekmi v Bonifiki – plus tri (22:19). Vse je že kazalo, da se bodo Primorci vendarle maščevali Makedoncem za poraz v prvem krogu letošnje evropske lige prvakov v Skopju (23:28), toda v dramatični končnici so gostje nepričakovano poskrbeli za velik preobrat.


 

Miladin Kozlina (v 57. minuti) in Stefče Alušovski (58.) sta poskrbela za zmanjšanje zaostanka na 21:22, nato pa je bil na začetku predzadnje minute izključen prav Kozlina. Toda z igralcem manj je Metalurg hitro uspel doseči izenačujoči zadetek (med strelce se je vpisal krilni igralec Goce Georgievski) za 22:22, nato pa je Cimos zapravil dva napada.

Slabih 40 sekund pred koncem je gostujoči trener Lino Červar vzel minuto odmora, nato pa je njegovo moštvo krenilo v svoj zadnji napad na tekmi. Le sedem sekund pred zaključkom je Goce Georgijevski z desnega krila zadel vratnico in Koprčani so dobili priložnost za morebitni zmagoviti zadetek.


 

Njihov napad je z grobim prekrškom nad Deanom Bombačem na sredini igrišča prekinil Filip Mirkulovski, norveška sodnika pa sta mu pokazala rdeči karton. Cimosu so zatem ostale na razpolago še tri sekunde do konca tekme, da doseže odločilni gol. Dean Bombač je žogo podal do Milorada Krivokapića, toda "Krivijev" strel s približno osmih metrov je ustavila vratnica in tekma se je končala z delitvijo točk (22:22).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)