3. 3. 2012

Celjani na drugem polfinalu v Podčetrtku v drugem polčasu strli odpor Mariborčanov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so postali drugi finalisti letošnjega zaključnega turnirja pokala Slovenije v Podčetrtku. Po enakovrednem prvem polčasu so v nadaljevanju strli odpor Maribora Branika in zmagali s 30:27 (16:15).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik 30:27 (16:15)

 

Podčetrtek – Športna dvorana, gledalcev: 800, sodnika: B. in I. Pirc.

 

Celje Pivovarna Laško: Skok (14 obramb), Lesjak (1 obramba), Perić, Mlakar, Marguč 7 (1), Žuran, D. Razgor, Toskić 1, Ranevski, Poklar 4, Metličić 3, Zelenović 4, Žabič 1, Mačkovšek 4, Žvižej 6 (2).

 

Maribor Branik: Lončar (15 obramb), Kramar, Čudič (1 obramba), Mirković 3, Tarabochia 2, Svalina 4, Oštir 1, Špelić 3, S. Razgor 8 (4), Pučnik, Fister, Lesjak, Djukić, Šoštarič 3, Kleč 3, Špende.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Maribor Branik 4 (4).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Maribor Branik 6 minut.

 

 

 

Na začetku drugega polfinalnega dvoboja v športni dvorani v Podčetrtku je bil izid trikrat zapored izenačen (1:1, 2:2, 3:3), nato pa so si Mariborčani v deveti minuti prvič priigrali dva zadetka prednosti (5:3). Samo tri minute pozneje so jo po zadetku Nikole Špelića povišali na tri (8:5) in jo držali so izida 9:6.


 

Sredina prvega polčasa je pripadla Celjanom, ki so naredili delni izid 3:0 in spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje. Pri Mariborčanih je v vratih blestel Mislav Lončar, ki je v prvih tridesetih minutah zbral deset obramb, na nasprotni strani pa so bili strelsko razpoloženi Gašper Marguč, Nemanja Zelenović in Borut Mačkovšek, ki so skupaj dosegli deset zadetkov.

Toda Maribor Branik si je v 22. minuti po treh zaporednih zadetkih znova priigral občutnejše vodstvo (12:9), enaka razlika pa je bila tudi štiri minute pozneje (14:11). A pivovarji so odlično izkoristili izključitev Nikole Špelića in z igralcem več v dveh minutah dosegli tri zadetke za izenačenje na 14:14.


 

V zadnji minuti prvega polčasa je celjsko moštvo doseglo še dva zadetka in si pri izidu 16:15, s katerim sta kluba tudi odšla na odmor, priigralo drugo vodstvo po izidu 2:1. Začetek drugega polčasa je odločil zmagovalca, kajti pivovarji so dosegli tri zadetke zapored in v 34. minuti je bilo na semaforju 19:15.


 

Matevž Skok se je razbranil v vratih Celja Pivovarne Laško (skupaj 14 obramb), medtem ko je bil Dejan Perić vseh šestdeset minut na klopi za rezervne igralce. V hitrih protinapadih sta mariborsko mrežo rešetala hitra krilna igralca Luka Žvižej in Gašper Marguč, tako da so Celjani v 39. minuti imeli že šest zadetkov naskoka (23:17).


 

Nato se je mariborski zaostanek ves čas gibal od štirih do šestih zadetkov, najvišji na tekmi pa je bil v 51. minuti, ko so varovanci trenerja Marka Šibile zaostajali kar za sedem (23:30). V končnici tekme so Celjani malce sestopili s plina, na drugi strani pa so Mariborčani s štirimi zaporednimi zadetki več kot prepolovili razliko in omilili poraz.