7. 3. 2012

Nekdanje rokometašice Olimpije se bodo pomerile med seboj v soboto ob 15. uri v Tivoliju

V soboto, 10. marca 2012, se bodo med seboj pomerile igralke, ki so krojile uspehe Belinke Olimpije in Robita Olimpije, in s tem zaključile ljubljanski rokometni praznik ob 15-letnici osvojitve pokala EHF. Turnir se bo začel z mini rokometom najmlajših igralk.

 

 

Spomnili se bomo uspehov igralk, kot so Irma Kapidžič, Urška Nadižar, Jasmina Selakovič, Katja Kurent in Anja Frešer, ki so z ekipo Robita Olimpije pod vodstvom trenerja Pavla Čumakova slavile zmago v finalu evropskega pokala EHF, in igralk Belinke Olimpije, na primer Sonje Čotar, Marte Bon in Tanje Polajnar.

 

 

"Igralke so bile vabil na turnir zelo vesele in bodo z veseljem pokazale, da je rokomet lahko dobra rekreacija in užitek, tako za nas kot za gledalce," je povedala Marjetka Veber Marton, nekdanja igralka Robita Olimpije, danes pa trenerka mlajših selekcij.

 

 

Igralkam se bodo v ekipi pridružili predstavniki obeh nekdanjih sponzorjev: Zdravko Krempl iz Belinke bo skupaj z Dragom Lipušem in Leopoldom Jerasom vodil Belinko Olimpijo, Robert Žitnik iz Robita, takratni predsednik kluba, pa bo skupaj z Rudolfom Bojanom vodil ekipo Robita Olimpije.

 

 

Tekma veterank Olimpije bo v soboto, 10. marca 2012, ob 15. uri, turnir pa se bo začel že ob 11.30 s tekmami med najmlajšimi igralkami. Pomerilo se bo 14 osnovnih šol, katerih učenke pridno trenirajo v šolskih rokometnih krožkih. Olimpija bo tako gledalcem pokazala svoje mlade upe, s katerimi bo v naslednjih letih lahko okrepila svoj igralski kader ter tako začela uresničevati zastavljene cilje še iz leta 2008.

Letošnjo sezono članska ekipa Olimpije cilja na obstanek v prvi slovenski ligi, trenerka Vesna Petrovič pa pravi: "Pohvalim lahko borbenost in ambicioznost igralk, ki kljub temu, da je povprečna starost v ekipi 18 let, lahko presenetijo. Upam, da tudi ekipo Mlinotesta iz Ajdovščine to soboto."

 

 

Klub zaradi neizpolnjenih finančnih obveznosti zadnjih nekaj let deli usodo mnogo športnih klubov in se bori za preživetje. Tudi zato je strategija, da se še več pozornosti posveti delu z mladimi, predvsem v osnovnih šolah, kjer se s kakovostnim strokovnim kadrom gradi prihodnost slovenskega ženskega rokometa, edina prava pot.

 

 

Za ponovne članske uspehe, ki bi pomenili vzor mladim in prinesli še večjo motivacijo za vse, pa si v klubu želijo predvsem zaključeno finančno zgodbo iz preteklosti. To je tudi pogoj za kakršenkoli dogovor o novem vodstvu.

 

 

V soboto bo torej RK Olimpija pripravil v Tivoliju športno-družabni dogodek, ki bo potekal pod geslom: "Rokomet je kul. Olimpija je zakon." Osrednji dogodek prireditve bo turnir v mini rokometu in tekma nekdanjih igralk Olimpije. Organiziran bo tudi srečolov, cena srečke pa bo en evro.

 

 

Sobotna prireditev se bo začela ob 11.30 s turnirjem v mini rokometu, ob 15. uri bo tekma Belinka Olimpija - Robit Olimpija, ob 16. uri srečolov, ob 17.15 pa dvoboj prve ženske slovenske lige Olimpija - Mlinotest Ajdovščina.