8. 3. 2012

Sprejem na RZS ob 20-letnici prve uradne tekme slovenske moške reprezentance

Na RZS so pripravili sprejem za igralce in člane vodstva moške reprezentance Slovenije ob 20-letnici prve uradne tekme v zgodovini samostojne države. 26. februarja 1992 se je Slovenija v gosteh pomerila s Hrvaško.

"Po eni strani vam kar malce zavidam, da takrat nisem mogel odigrati prve tekme v zgodovini samostojne Slovenije. Vesel sem, da smo se spomnili tega lepega trenutka. Z nekaterimi med vami sem celo igral skupaj in teh časov se s ponosom spominjam," je v odsotnosti predsednika RZS Franja Bobinca, ki je moral na nujno službeno pot v Bruselj, prisotnim na sprejemu v Ljubljani dejal Leopold Kalin, v. d. generalnega sekretarja RZS.

Pobudnik hvalevredne spominske geste ter obdarovanja igralcev in članov strokovnega vodstva moške članske reprezentance Slovenije z lepo izdelanimi spominskimi kolajnami je bil Goran Cvijič, novi koordinator RZS za stike z javnostjo in marketing. "Dobro in pomembno je, da prvih nikoli ne smemo pozabiti. Prepričan sem, da jih bodo tudi kolajne vedno spominjale na to tekmo," je povedal Goran Cvijič.

Direktor takratne reprezentance je bil nekdanji rokometni sodnik Štefan Jug. "Ko je prišlo do odločitve o samostojni reprezentanci, smo se dogovorili,m da prevzamem direktorsko mesto za vse starostne kategorije. To mi je bilo v čast in zadovoljstvo, fantje pa so zelo veliko storili za slovenski rokomet - tako na klubski kot reprezentančni ravni. Čestitam jim, da so tudi po koncu svojih karier ostali v rokometu," je na sprejemu na sedežu RZS izjavil Štefan Jug.

Na sprejemu na RZS je bilo prisotnih devet igralcev (manjkali so Jeršič, Glavač, Denič, Levc, Medved in Čater) in trije člani strokovnega vodstva reprezentance (manjkal je dr. Krelj). 26. februarja pred dvajsetimi leti je moška članska reprezentanca Slovenije odigrala prvo tekmo po osamosvojitvi naše države. V Sutinskih vrelih v Zagrebu so se Slovenci pomerili s Hrvaško in izgubili z 18:21 (6:10).

IGRALCI:

Rolando PUŠNIK