10. 3. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja ob koncu nastopa med evropsko elito premagale Metz

Igralke Krima Mercatorja so se od letošnje evropske lige prvakinj poslovile z zmago. Krimovke so na tekmi šestega (zadnjega) kroga drugega dela v domačih Stožicah še drugič v tej sezoni premagale francoski Metz z 28:24 (14:9).

 

 

Krim Mercator - Metz 28:24 (14:9)

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 1800, sodnika: Dobrovits in Tajok (oba Madžarska).

 

Krim Mercator: Grubišić (19 obramb), Stefanišin, Šoberl, Guberinić, Mehlmann, Mavsar 4, Šerić 4, Bodnjeva, Lazović 2, Bille Hansen 3, Koren 4, Janković, Gregorc, Penezić 8, Franić 3 (1), Aćimović.

 

Metz: Glauser (10 obramb), Leynaud (2 obrambi), Mendy 2, Kamto 1, Prudhomme 2, Limal 4 (1), Broch 2, Ringayen, Andrjušina, Csaki, Ognjenović 5 (3), Luciano 3, Liščević 4.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 1 (1), Metz 6 (4).

 

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Metz 2 minuti.

 

 

 

Slovenske prvakinje so še drugič v letošnji sezoni igranja med evropsko elito premagale Metz. Po zmagi v Franciji (21:20) so bile igralke Krima Mercatorja uspešnejše tudi na povratni tekmi v Stožicah in s štirimi točkami (dve zmagi in štirje porazi) po končanem drugem delu evropske lige prvakinj osvojile tretje mesto v skupini 2.


 

Pred začetkom tekme v Ljubljani se je domači klub poslovil od treh igralk, ki predčasno zapuščajo Krimove vrste: Madžarke Ibolye Mehlmann, avstrijske reprezentantke Gorice Ačimović in Danke Kristine Bille Hansen. Kljub dvema zaporednima zgrešenima sedemmetrovkama (obe je zapravila Kristina Liščević) v uvodnih minutah je Metz povedel z 1:0, toda po delnem izidu 4:0 so gostiteljice v osmi minuti že vodile s 4:1.

V Krimovih vratih je blestela hrvaška reprezentantka Jelena Grubišić, ki je že v prvih sedmih minutah zbrala šest obramb, do konca prvega polčasa pa enajst. V polju je bila strelsko razpoložena njena rojakinja Andrea Penezić, ki je bila nerešljiva uganka za Metzovo obrambo.

 

 

To se je seveda poznalo tudi na semaforju, kajti Krim Mercator je imel v 21. minuti že sedem zadetkov prednosti (11:4). Na tekmi, ki je bila le prestižnega pomena in ni imela pravega tekmovalnega naboja, je bila enaka razlika v korist ekipe trenerja Toneta Tislja tudi dve minuti pred koncem prvega polčasa (14:7).

 

 

Takrat je že petič v tem delu igre zadela v polno Andrea Penezić, gostiteljice pa so imele priložnost za prvo vodstvo s plus osem. Toda tik pred odmorom so Francozinje dosegle dva zadetka zapored in vsaj delno omilile visok zaostanek (9:14).


 

Začetek drugega polčasa je pripadel francoskim prvakinjam, ki so v Ljubljano dopotovale le s trinajstimi igralkami. V 37. minuti so se gostje približale samo na dva zadetka zaostanka (14:16), vendar je Krim Mercator kmalu spet poskrbel za vodstvo s štirimi (18:14).

V naslednjih minutah so imele gostiteljice ves čas prednost treh ali štirih zadetkov, toda Metz je v 50. minuti znova zmanjšal zgolj na minus dva (20:22). Kmalu zatem sta madžarska sodnika izključila prvo igralko na tekmi v Stožicah (za dve minuti je morala na kazensko klop gostujoča rokometašica Marion Limal), nato pa je enaka kazen doletela še Aljo Koren.

 

 

Krimovke so naredile delni izid 3:0 (en zadetek je prispevala Tamara Mavsar, dva pa Kristine Bille Hansen) in pri vodstvu s 25:20 v 56. minuti je bil zmagovalec odločen. Iz skupine 2 sta se v polfinale uvrstila črnogorska Budućnost in romunski Oltchim Valcea.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)