12. 3. 2012

Selektor ženske reprezentance Tone Tiselj izbral 16 igralk za kvalifikacijski tekmi s Češko

V kvalifikacijah za nastop na EP 2012 na Nizozemskem bo ženska članska reprezentanca Slovenije odigrala tekmi s Češko. Selektor Tone Tiselj je objavil seznam 16 igralk za dvoboja s Čehinjami, ki bosta 21. in 25. marca 2012.


 

S pripravami za tekmi v skupini 5 proti Češki bodo slovenske rokometašice začele v nedeljo, 18. marca 2012, v Trebnjem. Selektor Tone Tiselj je na današnji novinarski konferenci v prostorih RZS v Ljubljani objavil seznam 16 igralk in dveh rezerv, na katerem sta Iris Guberinić (Krim Mercator) in Neža Mitruševska (GEN-I Zagorje).

 

 

"Na seznamu igralk za kvalifiakcijski tekmi s Čehinjami ni večjih sprememb ali presenečenj, prav tako tudi ni bilo odpovedi. Vesel sem, da se po pogovoru s predsednikom RZS Franjem Bobincem v slovensko reprezentanco vrača Barbara Lazović. Na žalost pa je zaradi poškodbe koloena za tekmi s Češko izgubljena Maja Šon, ena nosilk igre v naši izbrani vrsti," je dejal selektor Tone Tiselj.


 

Na Tisljevem seznamu je devet igralk iz slovenskih klubov in sedem takšnih, ki nastopajo v tujini. Med slovenskimi rokometašicami iz tujih klubov po dve prihajata iz Avstrije, Francije in Španije, ena pa igra na Madžarskem.

 

 

Poleg Šonove je vprašljiv tudi nastop krilne igralke Manuele Hrnjič. Slovenske reprezentantke in člani strokovnega vodstva (16 + 5) bodo po pripravah v Trebnjem odpotovali na Češko z avtobusom dan pred tekmo, takoj po tekmi pa sledi vrnitev v Slovenijo in nadaljevanje priprav s treningi v Stožicah.


 

V kvalifikacijah za Euro 2012 je v skupini 5 ženska članska reprezentanca Slovenije doslej odigrala dve tekmi in ima polovičen točkovni izkupiček. Slovenke so v prvem krogu na gostovanju na Švedskem izgubile z 20:27, na prvi tekmi pred domačimi gledalci pa so premagale Avstrijo z 29:28.


 

Tekma Češka – Slovenija bo v sredo, 21. marca 2012, ob 18. uri v mestu Most na Češkem, povratna pa v nedeljo, 25. marca 2012, ob 19. uri v dvorani Stožice v Ljubljani.

 

 

 

VABLJENE IGRALKE:

Priimek Ime Klub
ČERENJAK Katja Witasek Kärnten (Avstrija)
FERFOLJA Teja GEN-I Zagorje
GREGORC Sanja Krim Mercator
GROS Ana Györi ETO (Madžarska)
HRNJIČ Manuela Celles sur Belle (Francija)
IRMAN Neli GEN-I Zagorje
JANKOVIĆ Alja Krim Mercator
JERIČEK Nina Cercle Nimes (Francija)
KOREN Alja Krim Mercator
KRHLIKAR Lina Rocas Remudas (Španija)
MARINČEK Miša Witasek Kärnten (Avstrija)
MAVSAR Tamara Krim Mercator
PETRINJA Ana Rocas Remudas (Španija)
ŠOBERL Neja Krim Mercator
LAZOVIĆ Barbara Krim Mercator
ZEC Branka Veplas Velenje

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
TISELJ Tone selektor
BRULEC Boštjan pomočnik selektorja
POTRATA Andrej fizioterapevt
TOMAZINI Dejan tehnični vodja
FREŠER Anja vodja reprezentance
KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)