12. 3. 2012

Nekdanje igralke Olimpije so na medsebojni tekmi v Tivoliju znova pokazale svoje znanje

V Tivoliju so nekdanje igralke Olimpije (ekipi Belinke in Robita) odigrale prijateljsko tekmo. Rokometašice, ki so klub pripeljale v prvo jugoslovansko ligo, in igralke, ki so pred petnajstimi leti osvojile evropski pokal EHF, so pokazale, kako se zabija gole in obenem uživa v igri.

 

 

Revijalni turnir je bil zaključek prireditve z naslovom "Rokomet je kul. Olimpija je zakon!", turnirja v mini rokometu najmlajših igralk iz ljubljanskih osnovnih šol. Te so pokazale, da se za prihodnost slovenskega ženskega rokometa ni treba bati.

 

 

Tisti, ki se spomnijo časov, ko so nas s svojo igro razveseljevale Irma Kapidžič, Urška Nadižar, Jasmina Selakovič, Katja Kurent, Anja Frešer in Marjetka Veber Marton, ki so z ekipo Robita Olimpije pod vodstvom trenerja Pavla Čumakova slavile zmago v finalu pokala EHF, ali pa še malo dlje nazaj Sonje Čotar, Marte Bon in Tanje Polajnar iz takratne Belinke Olimpije, so v soboto v Tivoliju znova prišli na svoj račun.

 

 

Turnir med bivšima ekipama je bil seveda zelo prijateljski, a vseeno borben. Videli smo lepe in tudi uigrane napade in gole, dobre obrambe in nekaj atraktivnih protinapadov. Trikrat po deset minut igre je navdušilo gledalce, ki so dobre poteze in seveda vse igralke ob koncu tekme nagradili z aplavzom.

 

 

Tekma je bila do konca drugega dela izenačena, potem pa je v zadnjih minutah Robit Olimpija povedla in na koncu zmagala z 12:10. Skupaj z obema ekipama so se sodelovanja in uspehov spomnili tudi v Belinki in Robitu.

Robert Žitnik je tako na klopi spodbujal igralke Robita Olimpije, Zdravko Krempl pa je skupaj z Dragom Lipušem vodil ekipo Belinke. "Lepo se je spet videti po toliko letih," so govorile igralke že med ogrevanjem in zato po tekmi z veseljem nadaljevale druženje.

 

 

Odkar niso več aktivne, ima večina že družino in kar nekaj otrok je prišlo navijati za svoje mame. Tekmo je tudi sicer spremljalo veliko mladih igralk, ki so dopoldne odigrale turnir v mini rokometu. Dekleta s 14 ljubljanskih osnovnih šol, ki trenirajo v rokometnih krožkih, so prikazale športni duh in dobro igro.

 

 

S tem so potrdile dobro delo v mlajših selekcijah, kar je glavno vodilo delovanja Olimpije, odkar se klub v zadnjih treh letih spopada s finančnimi težavami in na žalost deli usodo številnih športnih klubov. Zato so se v Olimpiji odločili, da svoje strokovno znanje posvetijo vzgoji mladega kadra in tako prispevajo k razvoju slovenskega ženskega rokometa.