13. 3. 2012

Združenje prvoligašev v Novem mestu tudi o sodelovanju slovenskih klubov v ligi SEHA

Združenje rokometnih prvoligašev se je sestalo na četrti redni konferenci v Novem mestu. Predstavniki klubov so razpravljali tudi o morebitnem sodelovanju slovenskih moštev v moški regionalni ligi SEHA.

 

 

Med enajstimi slovenskimi prvoligaškimi klubi je na konferenci v Novem mestu sodelovala samo sedmerica: Gorenje Velenje, Cimos Koper, Maribor Branik, Krško, Krka Novo mesto, Jeruzalem Ormož in Istrabenz plini Izola. Manjkali so predstavniki štirih klubov: Celje Pivovarna Laško, Ribnica Riko hiše, Trimo Trebnje in Šmartno Herz Factor banka.

 

 

Predstavniki sodelujočih klubov so razpravljali tudi o morebitni vključitvi slovenskih klubov v regionalno ligo SEHA, v kateri zaenkrat želi uradno sodelovati le Celje Pivovarna Laško. Predstavniki klubov so sprejeli stališče, da nobenemu klubu ne prepovedujejo ali omejujejo sodelovanja v regionalnih tekmovanjih.

 

 

Toda v zvezi s tem morajo takšni klubi izpolniti tudi osnovni pogoj - da ne glede na morebitno nastopanje v regionalnih ligah še naprej sodelujejo tudi v domači (slovenski) ligi, tako v rednem delu kot v končnici. Dokončen sklep o vključitvi slovenskih klubov v ligi SEHA naj bi na svoji naslednji seji sprejelo tudi predsedstvo Rokometne zveze Slovenije, medtem ko je združenje prvoligašev s konferenco v Novem mestu zaključilo z razpravo o tej problematiki.

 

 

Na konferenci je bilo izrečenih tudi veliko kritik na račun gostiteljstva zaključnega turnirja pokala Slovenije v moški konkurenci v Podčetrtku. Organizator turnirja najboljše četverice v letošnjem pokalnem tekmovanju je bil RK Celje Pivovarna Laško, ki naj bi z izbiro Podčetrtka zavedel tako RZS kot morebitne ostale kandidate za gostiteljstvo.

 

 

Predsednik združenja slovenskih moških prvoligaških klubov Stane Ostrelič je pred začetkom tekmovanj v obeh končnicah (za prvaka in obstanek) v 1. NLB Leasing ligi za moške pozval k strpnosti, športnim bojem in fair playu. Istočasno je Ostrelič opozoril na izogibanje negativizmu, neupravičenim kritikam, nesmiselnemu pisanju po spletnih forumih in podobnim zadevam.