17. 3. 2012

Gorenje na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF v Rdeči dvorani pričakuje Nemce

V četrtfinalu evropskega pokala EHF se bodo rokometaši Gorenja pomerili z nemškim klubom Rhein Neckar Löwen. Prva tekma slovensko-nemškega dvoboja bo v soboto, 17. marca 2012, ob 19. uri v Rdeči dvorani v Velenju.


Velenjčani so v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi na prvem mestu s precejšnjo prednostjo pred Celjem Pivovarno Laško in Cimosom, medtem ko je Rhein Neckar Löwen trenutno peti v nemšškem prvenstvu. Moštvo, ki ga vodi islandski trener in selektor reprezentance Islandije Gudmundur Gudmundsson, je na 23 tekmah zbralo 33 točk (16 zmag, en neodločen izid in šest porazov). Na lestvici elitne nemške lige so pred njim vodilni Kiel (48 točk), Füchse Berlin (40), Flensburg (37) in Hamburg (35).


Igralska zasedba nemškega kluba je zvezdniška, poleg kopice reprezentantov Nemčije (Uwe Gensheimer, Oliver Roggisch, Henning Fritz, Patrick Groetzki…) pa ima trener Gudmundsson na razpolago tudi deset tujcev. Poleg Hrvata Ivana Čupića, ki je dve sezoni nosil tudi dres Gorenja, za nemški klub igrajo še Šved Tomas Svensson, Švicar Andy Schmid, Srb Žarko Šešum, Poljaka Karol Bielecki in Krzystof Lijewski, Islandec Robert Gunnarsson, Črnogorec Goran Stojanović ter Norvežana Byarte Myrhol in Börge Lund.


"Forma Rheina Neckarja je v vzponu, kar dokazujejo tudi njegove zadnje tekme. Igro nemškega kluba smo temeljito analizirali in se dobro pripravili nanjo. Če bomo odigrali tako, kot smo dosedanje najtežje in najpomembnejše tekme tako doma kot v Evropi, se lahko zgodi marsikaj,
" pravi Gorenjev trener Branko Tamše pred obračunom z gosti, za katere je nekoč igral tudi srbski reprezentant Nikola Manojlović, zdaj eden najpomembnejših in najboljših rokometašev Gorenja.

Da bi se v Rdeči dvorani zbralo čim več ljudi, je domači klub organiziral posebno prodajo vstopnic: če kupite dve (cena posamezne je sedem evrov), vam tretjo podarijo. "Že nekaj časa smo v dobri formi, enako pa velja tudi za nemški klub. Po slabši sezoni v domačem prvenstvu zdaj Rhein Neckar Löwen vse stavi na evropski pokal EHF, ki ga seveda želi osvojiti. Toda mi bomo storili vse, kar je v naši moči, da jim te načrte pokvarimo že v četrtfinalu," optimistično napoveduje odlični organizator igre Marko Bezjak.


Tekma Gorenje Velenje - Rhein Neckar Löwen bo v soboto, 17. marca 2012, ob 19. uri v Rdeči dvorani. Sodila jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Danec Ole Petersen.


Povratna tekma bo naslednjo soboto (24. marec 2012) ob 19. uri v Mannheimu.