17. 3. 2012

Velenjčani na domačem igrišču tesno izgubili proti nemškemu klubu Rhein Neckar Löwen

Rokometaši Gorenja so izgubili prvo tekmo četrtfinala evropskega pokala EHF. Velenjčane je v domači Rdeči dvorani tesno premagal favorizirani nemški klub Rhein Neckar Löwen s 27:25 (14:13).

 

 

Gorenje Velenje - Rhein Neckar Löwen 25:27 (13:14)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1700, sodnika: Stolarovs in Licis (oba Latvija).

 

Gorenje Velenje: Gajić (18 obramb), Melić 5, Medved, Bezjak 4, Pucelj, Manojlović 6, Dolenec 6 (1), Taletovič, Cehte 2, Miklavčič 1, Gaber, Golčar, Gams, Bajram 1, Šimič, Dujmovič.

 

Rhein Neckar Löwen: Stojanović, Svensson, Schmid 2, Gensheimer 5 (2), Roggisch, Bielecki 4, Lund, Gunarsson, Fritz, Russ, Müller 5, Myrhol 3, Lijewski 3, Groetzki 2, Čupić 3.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (1), Rhein Neckar Löwen 2 (2).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Rhein Neckar Löwen 10 minut.

 

Rdeči karton: Medved (Gorenje Velenje, 53. minuta).

 

 

 

Velenjčani so pred domačimi navijači izpustili lepo priložnost, da bi se na povratno tekmo v Nemčijo odpeljali z lepšo popotnico. V izenačeni tekmi so imeli priložnost za boljši izkupiček, toda preveč zapravljenih priložnosti in slab učinek ob igralcu več na parketu so jih predvsem v končnici stali ugodnejšega izhodišča.

 

 

Toda tudi zaostanek dveh zadetkov (25:27) proti sicer favorizirani, petouvrščeni ekipi nemškega prvenstva nikakor ni neulovljiv. Tekma v Rdeči dvorani je bila izenačena praktično do same končnice, vmes so si sicer eni ali drugi priigrali kakšen zadetek naskoka, toda nič otipljivejšega in odločilnega - z izjemo vodstva Nemcev z 9:6 v 15. minuti.

 

 

V prvem delu je goste reševal črnogorski vratar Goran Stojanović, ki je slovenskim podprvakom preprečil, da bi si lahko priigrali občutnejši naskok. Moštvo trenerja Branka Tamšeta je kmalu izničilo zaostanek treh golov in poskrbelo za novo izenačenje na 10:10, na odmor pa so z minimalno razliko (14:13) odšli varovanci islandskega trenerja Gudmundurja Gudmundssona.

Sredi drugega polčasa so imeli domači rokometaši še prednost dveh zadetkov (22:20), tudi sedem minut pred koncem so bili še za gol pred Nemci. Takrat je neposredni rdeči karton dobili Niko Medved, ki je pri izvajanju sedemmetrovke z žogo zadel v glavo gostujočega vratarja, Rhein Neckar Löwen pa je zatem spet vzpostavil rezultatsko ravnotežje (23:23).

 

 

Zadnje izenačenje je sledilo pri izidu 24:24, zadnje tri minute pa so tehtnico nagnile na stran izkušenejših igralcev iz nemškega moštva. Gostje, ki so si za enega od ciljev sezone postavili prav osvojitev pokala EHF, so končnico dobili z delnim izidom 3:1 in se veselili pomembne zmage v Rdeči dvorani.

 

 

Pri Velenjčanih sta tekmečevo mrežo največkrat zatresla Jure Dolenec in nekdanji igralec nemškega kluba Nikola Manojlović, ki sta bila uspešna po šestkrat. Pri gostih, ki imajo v svojih vrstah številne nemške in druge reprezentante, skupaj pa kar deset tujcev, pa sta po pet golov zabila Uwe Gensheimer in Michael Müller.

 

 

Povratna tekma četrtfinala evropskega pokala EHF Rhein Neckar Löwen - Gorenje Velenje bo v soboto, 24. marca 2012, ob 19. uri v Mannheimu.